Τη δεύτερη «Συνάντηση Αθηναίων» είχε το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, στον Κολωνό, μια ιστορική περιοχή της Αθήνας. Το Θέατρο Επί Κολωνώ που φιλοξένησε την εκδήλωση, γέμισε ασφυκτικά από νωρίς, με ανθρώπους όλων των ηλικιών που θέλησαν να συζητήσουν από κοντά με τον υποψήφιο Δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά τους.

Ο Παύλος Γερουλάνος καλωσόρισε τους δημότες που τον τίμησαν με την παρουσία τους με τα παρακάτω λόγια:

«Καλώς ήρθατε στη δεύτερη «Συνάντηση Αθηναίων», εδώ στο 4ο Διαμέρισμα, το οποίο όλοι λένε ότι θα έπρεπε να είναι ένας κόμβος πολιτισμού, θα έπρεπε να είναι ένας κόμβος παιδείας, ένας κόμβος που ο άνθρωπος μπορεί να ολοκληρώνεται, διότι εδώ γεννήθηκαν οι βασικές ιδέες οι οποίες έχουν κάνει την Ελλάδα και την Αθήνα πασίγνωστες σε όλο τον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Παύλος Γερουλάνος εξήγησε ποιο είναι το όραμά του για τη γειτονιά του Κολωνού αλλά και για ολόκληρη την 4η δημοτική κοινότητα.

 «Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε με κάθε δυνατό τρόπο είναι να σταματήσουμε αυτό το αιώνιο «μπατάρισμα» της Αθήνας. Η Αθήνα έχει «μπατάρει» προς τη μια μεριά. Προς τη μια μεριά όλη η ανάπτυξη. Προς τη μια μεριά όλος ο πολιτισμός. Προς τη μια μεριά όλος ο τουρισμός. Λες και η υπόλοιπη Αθήνα δεν υπάρχει. Θέλουμε μια Αθήνα ισόρροπη και μπορούμε να το πετύχουμε. Και θεωρώ ότι το 4ο είναι το διαμέρισμα που πρέπει να γίνει το σύμβολο της ισότητας μέσα στον Δήμο Αθηναίων. Το σύμβολο ότι η Αθήνα πλέον δεν θα αναπτύσσεται μονομερώς αλλά θα αναπτύξουμε μαζί τις πρωτοβουλίες μας σε όλη την Αθήνα, ομοιόμορφα και ισόρροπα».

 Στο διάλογο με τους δημότες στον Κολωνό ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε 3 προτεραιότητες «για να ξανανιώσουν», όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι  κάτοικοι περήφανοι για τη γειτονιά τους».

«Όλοι μαζί διαμορφώνουμε τους στόχους μας, σε κάθε συζήτηση, σε κάθε γειτονιά. Σημαντικότερη προτεραιότητά μας για την 4η Δημοτική Κοινότητα, να ξανανιώσουν οι κάτοικοι περήφανοι για τη γειτονιά τους. Πώς θα το πετύχουμε αυτό;

 1) Με την ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων και ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος σε σύγχρονο διεθνές κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης

 2) Με έργα υποδομής για την αναβάθμιση των ιστορικών τοπόσημων της περιοχής

 3) Με αποκατάσταση της προσβασιμότητας στους δρόμους, τα πεζοδρόμια αλλά και τις δημοτικές υπηρεσίες.

 Γιατί κάθε γειτονιά της Αθήνας έχει δικαίωμα στην ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πολιτισμό. Κάθε δημότης πρέπει να έχει την ίδια αξία για τον Δήμο».

Τέλος, ο Παύλος Γερουλάνος από τον Κολωνό αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία που έχουν για τον ίδιο και την ομάδα του οι «Συναντήσεις Αθηναίων», αυτή η νέα μορφή διαλόγου με τους δημότες που εγκαινίασε την περασμένη βδομάδα στη γειτονιά του Νέου Κόσμου.

 «Οι Συναντήσεις των Αθηναίων είναι η ιδέα ότι δεν θα ξαναπαλέψει ποτέ κανείς μόνος του. Ότι από εδώ και πέρα, σε αυτόν εδώ τον Δήμο, σε κάθε γωνιά του Δήμου θα παλεύουμε μαζί, διότι μαζί οι δυνάμεις μας είναι πολύ μεγαλύτερες και πολύ πιο αποτελεσματικές από ότι όταν παλεύει ο καθένας μόνος του».

 Στο τέλος της ομιλίας του, ο Παύλος Γερουλάνος δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από τους δημότες και συζήτησε με καθέναν που ζήτησε να πάρει το λόγο.

Οι «Συναντήσεις Αθηναίων» θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τετάρτη 6/3 στις 6.30μμ. με επόμενο σταθμό την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολυχώρο Μύρτιλλο στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vCS7q_FmxYc&feature=youtu.be