η ΑΛΛΑΓΗ είσαι ΕΣΥ

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,
Συντρόφισσα και Σύντροφε,

Πιστεύω στην Ενότητα της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που μας άφησε η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, η οποία μας κράτησε ενωμένους την πιο σκοτεινή ώρα. Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έσπειρε ενότητα, για να μπορέσουμε εμείς να θερίσουμε προοπτική. Αυτήν την ενότητα, την έχω υπηρετήσει αδιαπραγμάτευτα στη ζωή μου με την άποψή μου, με τον θετικό μου -θέλω να πιστεύω- λόγο, ακόμα και με τις διαφωνίες μου. Πάντα, όμως, μέσα από ένα πρίσμα πολιτικό και πάντα σεβόμενος τις Αρχές και Αξίες του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Η ενότητα μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στην ανάκαμψη της Παράταξης,  απαραίτητη προϋπόθεση -κατ’ εμέ- για την Αναγέννηση της Πατρίδας.

Πιστεύω στην Αναγέννηση της Ελλάδας. Αυτή η μεγάλη αλλαγή που θέλουμε να δούμε, ξεκινά από μια δυναμική αλλαγή στο χώρο της πολιτικής. Ξεκινά από εμάς. Από το 2009 μέχρι σήμερα 2.000.000 Ελληνίδες κι Έλληνες έχουν σταματήσει να ψηφίζουν νιώθοντας ότι η πολιτική κατάσταση της χώρας δεν τους εκπροσωπεί. Πολλοί περισσότεροι, ενώ ακόμα ψηφίζουμε, κοιτάμε τα σημερινά κόμματα με απογοήτευση αρνούμενοι να συμμετάσχουμε σε αυτά ενεργά. Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, το έκανα ακριβώς για να εκπροσωπήσω αυτές τις φωνές οι οποίες θέλουν να συμβάλλουν σε μια μεγάλη αλλαγή στην πολιτική και ψάχνουν πού να ακουμπήσουν.

Είμαστε πολλοί εκείνοι οι οποίοι νιώθουμε ότι από την πολιτική απουσιάζει ένα κόμμα το οποίο πιστεύει στην Ελληνίδα και στον Έλληνα, πολλοί εκείνοι οι οποίοι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα δε χρειάζεται να τα περιμένει όλα απ’ έξω, ότι μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια.  Το πιστεύουμε, διότι γνωρίζουμε ότι σε κάθε γωνιά της χώρας ζουν πολίτες οι οποίοι διψούν για να κάνουν πράγματα όπως, επίσης, βλέπουμε κι αστείρευτο πλούτο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ο οποίος παραμένει αναξιοποίητος. Σε έναν κόσμο ο οποίος αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς και δημιουργεί συνέχεια ευκαιρίες και κινδύνους δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε το σημερινό πολιτικό σύστημα να αλλάξει ως διά μαγείας. Εμείς πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στη χώρα μας.

Πρώτη μας δουλειά είναι να διεκδικήσουμε την εξουσία γιατί οι αποφάσεις παίρνονται από αυτούς που συμμετέχουν.  Τη διεκδικούμε όχι για να την οικειοποιηθούμε αλλά για να την εμπιστευτούμε σε θεσμούς και συλλογικότητες που λογοδοτούν στην κοινωνία.  Με μια ριζοσπαστική αλλαγή στην πολιτική διοίκηση της χώρας μπορούμε να χτίσουμε δημιουργικούς πυρήνες σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργικούς πυρήνες όπου η τοπική αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τα Πανεπιστήμια, τα εργατικά κέντρα, οι συνεταιρισμοί και οι ομάδες παραγωγών, εμείς οι ίδιοι, θα συνεργαζόμαστε για να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις, οι οποίες σήμερα νιώθουν εγκλωβισμένες, διασφαλίζοντας ότι καμία και κανένας δε θα μένει πίσω.  Μόνο μία ριζική αποσυγκέντρωση της εξουσίας από τα χέρια των λίγων μπορεί να οδηγήσει σε μια ουσιαστική αποσυγκέντρωση του πλούτου ώστε  να συνδιαμορφώσουμε μια πιο δίκαιη και πιο δημιουργική Ελλάδα.

Γι’ αυτό απευθύνομαι σε σένα, για να σου ζητήσω να γίνουμε μαζί αυτή η Αλλαγή. Η συλλογή υπογραφών, χωρίς μηχανισμούς και μέσα σε ελάχιστες μέρες, προκειμένου να μπορέσω να διεκδικήσω την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ήταν το πρώτο βήμα. Το ευχαριστώ είναι λίγο. Το επόμενο βήμα είναι η ίδια η εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή ηγεσίας, η ίδια η Προεδρία. Πιστεύω ότι ένα κόμμα με προοδευτικές καταβολές και συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών κι αξιών μπορεί να κάνει θαύματα αν ανοίξει προς την κοινωνία, αν την αφουγκραστεί κι ανταποκριθεί στο κάλεσμά της. Αυτό θέλω να κάνω μαζί με όλους εσάς. Το Κίνημα Αλλαγής, ένα πραγματικό Κίνημα πραγματικής Αλλαγής το οποίο θα βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσαν σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, οικολόγοι και προοδευτικοί πολίτες στο παρελθόν και θέλουν σήμερα να δουν μία δυναμική και προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Η στήριξη και η ψήφος που σου ζητάω είναι μια δήλωση συμμετοχής. Όχι σε κάτι που τελειώνει στην κάλπη του Δεκεμβρίου αλλά σε κάτι μεγαλύτερο, σημαντικότερο και υπέροχο: σε μια προσπάθεια να αφήσουμε στην επόμενη γενιά μία Ελλάδα δικαιότερη, ισχυρότερη, περήφανη. Μία Ελλάδα αναγεννημένη μέσα στην οποία κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας θα νιώθει ότι πατά στέρεα και δημιουργεί ελεύθερα.

Μαζί μπορούμε να είμαστε αυτή η Αλλαγή.

Υπογράφω – Στηρίζω

 

/ /

Παρακαλούμε επιλέξτε τους τρόπους που θέλετε να λαμβάνετε νέα από τον Παύλο Γερουλάνο.

Θέλω να γίνω εθελοντής

Θέλω να ενημερώνομαι για την καμπάνια

Eπίλεξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.

Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως πλατφόρμα μάρκετινγκ. Κάνοντας κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες σας θα μεταφερθούν στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης

Ευχαριστούμε!
Κάτι πήγε στραβά! Δοκιμάστε ξανά.

Please select all the ways you would like to hear from Pavlos Yeroulanos:

Newsletter

Direct Mail

Customized Online Advertising

Required at least one option.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices Mailchimp.

I agree with terms and conditions

Τhank you!
Something went wrong! Please try again.
Marketing Permissions

Please select all the ways you would like to hear from Pavlos Yeroulanos:

Newsletter

Direct Email

Customized Online Advertising

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Required at least one option OK

Δήλωσε και εσύ τη στήριξή σου στην υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρεις στον σύνδεσμο παρακάτω. Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη μεγάλη Aλλαγή.

Στηρίζω Παύλο