Χρονολόγιο

Χρονολόγιο

Παύλος Γερουλάνος

Στις 29 Μαΐου γεννιέται ο Παύλος Γερουλάνος στην Αθήνα, γιος του Μαρίνου Γερουλάνου και της Αιμιλίας Καλλιγά.

Williams College

Ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Williams College από όπου παίρνει πτυχίο στην Ιστορία.

Photoelectron Corporation

Εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής στην Photoelectron Corporation, θυγατρική της Thermo Electron Corporation και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays.

Ληξούρι

Ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές, που παρακολουθεί ταυτόχρονα, στο Tμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και στο Tμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT. Με το πέρας των σπουδών του, σε ηλικία 28 ετών, μετακομίζει στο Ληξούρι και αναλαμβάνει την αναδιάρθρωση της οικογενειακής επιχείρησης Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς από τη θέση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας.

Εργατικό Κόμμα

Αναμειγνύεται για πρώτη φορά με την πολιτική στην Βρετανία, ως συνεργάτης βουλευτή του Εργατικού Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές.

Λάρα Μπαράζι

Παντρεύεται τη Λάρα Μπαράζι. Μαζί θα αποκτήσουν δύο κόρες, την Τατιάνα το 2002 και τρία χρόνια αργότερα την Αλεξάνδρα.

Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού

Γίνεται σύμβουλος του τότε υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου και αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού έως και το 2004.

Egon Zehnder International

Εργάζεται ως σύμβουλος στην Egon Zehnder International.

Διευθυντής πολιτικού γραφείου

Αναλαμβάνει Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, έως το 2009.

Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ

Αναλαμβάνει Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ μέχρι και τις νικηφόρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα με 44% και 160 έδρες στη βουλή.

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Εκλέγεται βουλευτής κατέχοντας την 5η θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού.

Αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας

Θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου αμέσως μόλις πληροφορείται την ένοπλη ληστεία στο παλιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας. Η παραίτησή του δε γίνεται δεκτή.

Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέγεται το 2015.

Υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ

Αναλαμβάνει υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα διερευνώντας με φορείς των τοπικών κοινωνιών τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής, τις αναξιοποίητες πηγές πλούτου και τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν μέσα από τις συνέργειες δυνάμεων ανά περιφερειακή ενότητα.

Αναγέννηση

Καταθέτει στη δημόσια σφαίρα την «Αναγέννηση», ένα πολιτικό κείμενο που συμπυκνώνει τη θεώρησή του για την οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό μέλλον της Ελλάδας μέσα από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

Στις 18 Οκτωβρίου 2018, από την πλατεία Αγ. Γεωργίου στην Κυψέλη, ανακοινώνει ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

Στις 26 Μαΐου, ως επικεφαλής της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος με ποσοστό 13,19% και 27.491 ψήφους.

Υποψηφιότητά για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής

Στις 14 Οκτωβρίου ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής και στις 21 Οκτωβρίου καταθέτει τις υπογραφές των 6.245 πολιτών που τον στήριξαν στην αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ).

Γραμματέας Τομέα Τουρισμού ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ

Στις 28 Νοεμβρίου 2022 αναλαμβάνει Γραμματέας Τομέα Τουρισμού ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Βουλευτής Α’ Αθήνας

Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 εκλέγεται Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ–Κίνημα Αλλαγής, πρώτος στη σταυροδοσία, συγκεντρώνοντας 8274 ψήφους. Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 επανεκλέγεται όντας επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Αθήνας.

/ /

Παρακαλούμε επιλέξτε τους τρόπους που θέλετε να λαμβάνετε νέα από τον Παύλο Γερουλάνο.

Θέλω να γίνω εθελοντής

Θέλω να ενημερώνομαι για την καμπάνια

Eπίλεξτε τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω.

Χρησιμοποιούμε το Mailchimp ως πλατφόρμα μάρκετινγκ. Κάνοντας κλικ παρακάτω για να εγγραφείτε, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες σας θα μεταφερθούν στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου του Mailchimp εδώ.

Αποδέχομαι τους όρους χρήσης

Ευχαριστούμε!
Κάτι πήγε στραβά! Δοκιμάστε ξανά.

Please select all the ways you would like to hear from Pavlos Yeroulanos:

Newsletter

Direct Mail

Customized Online Advertising

Required at least one option.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices Mailchimp.

I agree with terms and conditions

Τhank you!
Something went wrong! Please try again.
Marketing Permissions

Please select all the ways you would like to hear from Pavlos Yeroulanos:

Newsletter

Direct Email

Customized Online Advertising

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.

Required at least one option OK