«Αυτή τη στιγμή η Αθήνα χρειάζεται δήμαρχο και ο δήμαρχος πρέπει να νοιάζεται για την πόλη. Αν ο δήμαρχος στο πίσω μέρος του μυαλού του λέει “αυτό δεν θα το πω, γιατί θα μου βάλουν χέρι από το κόμμα” ή “πρέπει να προσέξω τι θα κάνω ή πως θα το κάνω”, αυτό θα πει ότι δεν πάει για δήμαρχος Αθηναίων. Πάει για αρχηγός του κόμματός του, πάει για εκπρόσωπος του κόμματός του σε αυτή τη μάχη. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι δήμαρχο».

«Μεγάλωσα σε μια Αθήνα που μπορούσαμε να κινηθούμε άνετα και εγώ και οι αδελφές μου. Πηγαίναμε όπου θέλαμε. Αυτή η Αθήνα με στεναχωρεί όπως μας στεναχωρεί όλους μας. Πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα, αν αρχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, αν βάλουμε κοινούς στόχους».

«Σήμερα όταν σκεφτόμαστε την Αθήνα και όταν οι περισσότεροι παλιοί δήμαρχοι σκεφτόντουσαν την Αθήνα, έβαζαν πρώτη προτεραιότητα το κέντρο, το Σύνταγμα και οι υπόλοιπες γειτονιές έμπαιναν σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα λοιπόν έχουμε μια Αθήνα η οποία έχει μπατάρει και έχει μπατάρει έτσι ώστε πάρα πολλές γειτονιές να νιώθουν εγκαταλελειμμένες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η διαχείριση να μην εστιάζει μόνο σ’ αυτό που είναι παραδοσιακά σημαντικό αλλά να αφορά όλη την Αθήνα. Χθες ήμουν στα Σεπόλια, στην Ακαδημία Πλάτωνος, δυο γειτονιές με τεράστιες δυνατότητες. Βλέπεις ότι εγκαταλείπονται από τους δημάρχους διότι δεν είναι εκεί οι φίλοι τους, δεν είναι εκεί τα φώτα της προβολής. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να αφιερώσουμε τα επόμενα τέσσερα, οκτώ χρόνια ώστε αυτές οι γειτονιές να σταθούν στα πόδια τους και να νιώθουν ότι δεν είναι οι παραμελημένες γειτονιές της Αθήνας».

Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στο Sputniknews.gr