Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2019

Για το όφελος των δημοτών από την ψηφιακή μεταμόρφωση μιας πόλης συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος με τον Δήμαρχο του Τελ Αβίβ Ron Huldai

Η ψηφιακή μεταμόρφωση μιας πόλης, το “smart city” όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, δεν αφορά μόνο την κάλυψη των αναγκών ενός δήμου. Αφορά πρώτιστα και κύρια τις ανάγκες του δημότη.

Στο Τελ Αβίβ, την πόλη που αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για τις έξυπνες τεχνολογίες, συνάντησε σήμερα ο Παύλος Γερουλάνος τον Δήμαρχο της πόλης Ron Huldai και τον Διευθυντή του “Digital Tel Aviv” Zohar Sharon.

Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, τέθηκε το πώς μπορούν οι πόλεις να υπηρετήσουν καλύτερα τους κατοίκους και τους επισκέπτες ενώ ταυτόχρονα εξελίσσονται σε κοινότητες λειτουργικά βιώσιμες.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:

«Πεποίθησή μας είναι ότι το να γίνεις μια πραγματικά «έξυπνη πόλη» δεν επιτυγχάνεται μόνο με το να ψηφιοποιείς τις υπηρεσίες σου ή να εφευρίσκεις νέες αλλά κυρίως με το να εμπλέκεις τους δημότες σε μια διαδικασία που θα βελτιώνει ουσιαστικά το επίπεδο της καθημερινότητας τους και θα δημιουργεί πλούτο για την πόλη και για τους ίδιους».