-Το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ είναι 50% πάνω από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και αυτό μας δίνει μία τεράστια δυναμική. Την απλή αναλογική, τη δυναμίτισε ο κ. Τσίπρας όταν μίλησε για Κυβέρνηση Ηττημένων, αποδεικνύοντας ότι δεν πίστευε ο ίδιος το εκλογικό σύστημα που ψήφισε. Κυβέρνηση Ηττημένων δεν υπάρχει στην απλή αναλογική. Ο ίδιος έκανε αυτήν την επίθεση στην απλή αναλογική και τελικά έπεσε στην παγίδα την οποία έστησε μόνος του. Και αν αυτή η δήλωση δεν αρκούσε για να απαξιωθεί η απλή αναλογική, τότε δεν είναι απαξίωση το ότι κάνει τις δηλώσεις που κάνει για τα άλλα κόμματα, πριν παραλάβει την εντολή από τον Πρωθυπουργό; Δηλαδή, τι άλλο να κάνει πια ο ΣΥΡΙΖΑ, για να πει «εγώ δεν θέλω να κυβερνήσω»; Αυτό το μήνυμα πέρασε στην κοινωνία και αυτά είναι τα αποτελέσματα.

-Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ήταν πάντα ένα κόμμα εξουσίας. Είχαν μειωθεί τα ποσοστά του για συγκεκριμένους λόγους και ο στόχος μας είναι να τα αυξήσουμε. Τώρα, μπορούμε να δείξουμε ότι η αντιπολίτευσή μας δεν είναι απέναντι σε όποιον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό που μας απασχολεί πιο πολύ απ’ όλα, είναι να τονίσουμε τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τα οποία είναι αναρίθμητα. Οι τεράστιες ανισότητες που υπάρχουν σε εισόδημα, πλούτο και πρόσβαση στην εξουσία θα χειροτερέψουν την επόμενη τετραετία. Δική μας δουλειά, είναι τα βάλουμε με τα προβλήματα του τόπου και να δείξουμε ότι οι προτάσεις μας είναι βάσιμες και υλοποιήσιμες. Το πρόβλημα που έχουμε είναι με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να καλπάζει στην ελληνική πολιτική σκηνή και οφείλουμε να αξιολογήσουμε όλοι, τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που πλήττουν τη χώρα.

-Πρέπει να απολογηθούμε, επειδή το ΠΑΣΟΚ δεν στήριξε το ΣΥΡΙΖΑ; Αν ο κ. Τσίπρας ήλπιζε να κερδίσει τις εκλογές, επειδή το ΠΑΣΟΚ θα τον υποστήριζε, τότε δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί η κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

-Τις επόμενες μέρες θα ξετυλίξουμε για άλλη μια φορά τα προγράμματά μας, για να πείσουμε τον κόσμο ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και ότι αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με προοδευτικές λύσεις. Χωρίς σκοτεινές διαφημίσεις, χωρίς τοξικό λόγο, αλλά με έναν πολιτικό λόγο ο οποίος θα είναι γεμάτος προτάσεις. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα προβλήματα του κόσμου είναι αυτά που θα έπρεπε να μας παρακινούν και όχι οποιαδήποτε ελπίδα να τσιμπήσουμε 1-2% από εδώ ή από εκεί. Τι διαφορά κάνει, όταν ο λεγόμενος χώρος της κεντροαριστεράς βρίσκεται τόσο χαμηλά, για να επιβιώσει ο κ. Τσίπρας; Μήπως γίνεται σιγά-σιγά ένας Corbyn της κεντροαριστεράς; Όπως, ο αρχηγός του εργατικού κόμματος στην Αγγλία, τον οποίο λάτρευε το κοινό του, αλλά ουσιαστικά κρατούσε την κεντροαριστερά στην αντιπολίτευση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο MEGA, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη: 

https://www.youtube.com/watch?v=qvC_qb-yFLI