-Οι υποκλοπές δεν είναι θέμα διαδικασιών, τις διαδικασίες θα τις βρει η Βουλή και όποια και αν είναι η σύνθεσή της, θα πράξει σωστά. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση, και αυτό επειδή βλέπουμε ότι σε κάθε προσπάθεια διαλεύκανσής της, η Νέα Δημοκρατία πάντα βάζει αναχώματα και τα βάζει για ευνόητους λόγους. Το ερώτημα είναι «γιατί φτάνουμε εδώ;». Γιατί φτάνουμε στις υποκλοπές; Γιατί φτάνουμε στα Τέμπη; Ξανά και ξανά φαίνεται ότι η ανέλεγκτη Κυβέρνηση, η οποιαδήποτε ανέλεγκτη Κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, «παραχαίρεται» τη ζωή της χωρίς ελέγχους. Το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει επανειλημμένα. Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, έχουμε υπηρετήσει παθογένειες του πολιτικού συστήματος οι οποίες πρέπει να αλλάξουν. Αυτές, είναι δύσκολο να αλλάξουν από ένα κόμμα το οποίο εκμεταλλεύεται την εξουσία που έχει για να κάνει τα ρουσφέτια που θέλει, για να βάλει τους σταθμάρχες που θέλει, για να βάλει τον υπεύθυνο της ΕΥΠ που θέλει κτλ. Εδώ χρειάζεται, όχι μία Κυβέρνηση ειδικού σκοπού όπως λέει ο κ. Τσίπρας, αλλά χρειάζεται μια Κυβέρνηση η οποία θα έχει στόχο να τα βάλει με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος.

-Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως στην Ελλάδα δεν έχει ξαναγίνει Κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Ο πατέρας του έκανε Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, για να βάλει φυλακή τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οπότε, ο κ. Μητσοτάκης ή ξεχνάει πολύ γρήγορα ή είναι εντελώς ανιστόρητος. Δε λέω πως πρέπει να γίνει μία τέτοια Κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένα κόμμα που κάνει Κυβερνήσεις, για να βάλει κάποιους φυλακή. Αλλά ο πατέρας του κ. Μητσοτάκη είχε κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα στον Ανδρέα Παπανδρέου και καλό είναι να μην το ξεχνάμε.
Το να μπει ένας Πρωθυπουργός φυλακή, δε λύνει το πρόβλημα των παθογενειών. Προφανώς, όμως, δε θα μπει φυλακή ένας Πρωθυπουργός, αν δεν είναι ένοχος. Στην Αγγλία, στην Αμερική, στη Γαλλία o Πρωθυπουργός λογοδοτεί στη δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δε συζητάμε, καν, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Κοιτάξτε με τι έκπληξη συζητάμε ότι μπορεί κάποιος πολιτικός να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τις ασφαλιστικές δικλείδες, για να ελέγχεται η εξουσία. Δεν θεωρώ ότι κάποιος είναι ποινικά ένοχος εδώ, αλλά θεωρώ κακή τη συζήτηση που προκαλεί έκπληξη, όταν ένας πολιτικός μπορεί να λογοδοτήσει απέναντι στη δικαιοσύνη.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο «Attica TV», στην εκπομπή  «Χωρίς Μακιγιάζ», με τους Γιώργο Χουδαλάκη και Βούλα Κεχαγιά:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video