Ευρεία σύσκεψη με φορείς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος. Στην πολύωρη σύσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων, των Προέδρων των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων καθώς και Ενώσεων Αθλητικών Σωματείων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού εξαρχής αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι τώρα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να επιλέξουμε πού θα επενδύσουμε για το αύριο. Όπως είπε « Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, αντί να παίρνω εγώ τις αποφάσεις για το τι ιεραρχούμε πρώτο και τι αφήνουμε τελευταίο, αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνετε εσείς». Τόνισε πως η επίσκεψή του ήταν η αρχή και πως θα ακολουθήσει η επίσκεψη των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου ώστε να εξειδικευτούν τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση και να δρομολογηθούν λύσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, εξήρε το πνεύμα περιφερειακής συνείδησης που κυριάρχησε και τόνισε : «Η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί να γίνει ένα πρότυπο τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, επειδή δεν βασίστηκε ποτέ στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα, το οποίο σε πολλές περιοχές της χώρας έχει πια εκλείψει. Για να γίνει αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να αναδείξουμε το φυσικό πλούτο της περιοχής και την πολιτιστική της κληρονομία.»