Στην 1η Ανοιχτή Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης, Παύλος Γερουλάνος, ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, αλλά θέτοντας και τους στόχους της δημοτικής παράταξης ως αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων.Τοποθετούμενος για την αποτίμηση της προεκλογικής καμπάνιας, τόνισε: «Πρώτον, μιλήσαμε για πραγματικά προβλήματα. Αναδείξαμε το ζήτημα της ασφάλειας, την εγκατάλειψη των γειτονιών μας, τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Δεύτερον, προσφέραμε πραγματικές λύσεις μιλώντας για κοινωνικές δομές, για συνεργασίες, για υιοθεσίες δημοσίων χώρων, για πολιτικές που ενεργοποιούν τους πολίτες της Αθήνας. Ο πιο σοβαρός, όμως, λόγος που η καμπάνια μας τράβηξε την προσοχή ήταν ότι κάθε λύση που προτείναμε αντανακλούσε ένα πολιτικό σκεπτικό, ένα πλαίσιο αρχών και αξιών. Κάθε τι που κάναμε πήγαζε από αρχές και αξίες. Τις αρχές και αξίες που έχουν τον Άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας πρότασης. Στο κέντρο της ύπαρξής μας. Γι’ αυτό και το σύνθημά μας είναι «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Γι΄αυτό και συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, πορευόμαστε όπως υποσχεθήκαμε».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, ο Παύλος Γερουλάνος, απευθυνόμενος στα μέλη της δημοτικής του παράταξης, είπε χαρακτηριστικά: «Η προεκλογική μας καμπάνια, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, κέρδισε τις εντυπώσεις διότι επιμείναμε σε έναν προεκλογικό αγώνα υψηλού πολιτικού πολιτισμού, πείσαμε ψηφοφόρους πέρα από τα στενά κομματικά όρια, βγήκαμε πρώτοι στις γειτονιές να συνομιλήσουμε με τους πολίτες, ζητήσαμε πολιτικό διάλογο, γι’ αυτό και πρώτη φορά υπήρξαν τόσα πολλά debates».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σχετικά με τις ατομικές και συλλογικές ευθύνες υπογράμμισε ότι: «Οι πολιτικές υποσχέσεις θα πρέπει να γίνονται πράξη. Διότι, την ευθύνη είτε είναι προσωπική είτε συλλογική δεν φτάνει να την περιγράψεις. Πρέπει να την κάνεις πράξη, με συνέπεια. Γι’ αυτό και το εκλογικό μας περίπτερο  συμβόλιζε ότι οι αρχές και οι αξίες δεν είναι α λα καρτ. Η δημοκρατία, ο σεβασμός στον άνθρωπο, στον δημόσιο χώρο δεν αφορά μόνο τους άλλους. Αφορά πρωτίστως εσένα που τα επικαλείσαι. Εσένα που καλείσαι και με το παράδειγμα σου να ηγηθείς. Γι’ αυτό ειπώθηκε ότι είμαστε παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού. Διότι, πολιτικός πολιτισμός είναι να εννοείς αυτά που λες και να λες αυτά που εννοείς. Στην πράξη».

Ο Παύλος Γερουλάνος έκλεισε την ομιλία του στα μέλη της παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ περιγράφοντας τα επόμενα βήματα της δημοτικής παράταξης: «Δεν έχει μόνο ο δήμαρχος δικαίωμα και ευθύνη στην Αλλαγή. Εμείς που θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή πρέπει να γίνουμε η αλλαγή. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από την μειοψηφία για να μην κάνουμε τίποτα ή απλά να διεκπεραιώνουμε. Θα λειτουργήσουμε ομαδικά, παραταξιακά, θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά για να γίνουμε φορείς της Αλλαγής που πρεσβεύουμε».