Έχω γράψει επανειλημμένα ότι αν δεν αποσυγκεντρώσουμε την εξουσία τίποτα δεν θα αλλάξει στη χώρα μας. Αν η εξουσία της κυβέρνησης δεν μεταφερθεί σε θεσμούς που λειτουργούν, θα μαραζώνουμε μέσα στο πελατειακό κράτος που ζούμε. Όμως, πιστεύω ότι στον δήμο μας έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε τι σημαίνει διακυβέρνηση πραγματικά δημοκρατική, με τον κάθε Αθηναίο να παίζει ενεργό ρόλο. Τι σημαίνει να συνεργαζόμαστε τόσο μεταξύ μας όσο και με το κεντρικό κράτος για να πετύχουμε τους στόχους που μαζί θέτουμε. Όλη μου τη ζωή συνεργάστηκα με ανθρώπους που συμφωνούσα αλλά και ανθρώπους που διαφωνούσα και δεν είναι κάτι που με τρομάζει.

Ο Δήμος των Αθηναίων βρέθηκε σε κρίση πριν την Κρίση. Το δίδυμο Μπακογιάννη -Κακλαμάνη, που αγκαλιάζει σήμερα την υποψηφιότητα Μπακογιάννη, άφησε την πόλη μας καταχρεωμένη. To ότι η Αθήνα εκπέμπει σήμερα μια εικόνα εγκατάλειψης, οφείλεται στο ότι ο νυν Δήμαρχος κ. Καμίνης, αντί να ρίξει το βάρος στην καθημερινότητά μας, αναγκάστηκε να ασχολείται κυρίως με το να βάλει τάξη σε αυτή την αρρωστημένη κατάσταση.  Το ερώτημα λοιπόν σήμερα είναι, θα πάμε πίσω στην ομάδα που μας χρεωκόπησε ή θα κοιτάξουμε μπροστά;

-Δυστυχώς η εποχή των κομματικών υποψηφιοτήτων δεν έχει παρέλθει. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε αλλά έφαγε πόρτες και κατέληξε σε μια βαθιά κομματική επιλογή και η ΝΔ βυθίστηκε σε μια εσωκομματική και ενδοοικογενειακή διαπραγμάτευση του στυλ «πάρε εσύ την Περιφέρεια να πάρω εγώ τον Δήμο».  Μα είναι πράγματα αυτά; Έναν υποψήφιο που δεν «κατεβαίνει» για το κόμμα του ή για την πάρτη του δεν βρήκαν; Για αυτό εμείς, από την αρχή είπαμε ότι θα κάνουμε ένα ψηφοδέλτιο ανεξάρτητο και όποιος συμφωνεί, μακάρι να μας στηρίξει. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.