Βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό να λέει όλα στο φως, ενώ αυτό το οποίο εννοεί είναι «το κράτος είμαι εγώ» και θα κάνετε ό,τι σας λέω.
Πρώτον, λέει ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη είναι νόμιμη αλλά εγώ δεν θα την επέτρεπα. Αν είναι νόμιμη, ποιος σου δίνει το δικαίωμα να μην την επιτρέψεις; Κάτι πάει λάθος εδώ.
Δεύτερον, λέει ως πολιτικός προϊστάμενος “Κάντε στη Βουλή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας” αλλά εν αγνοία του πηγαίνουν οι υπάλληλοι που μέχρι χθες ήταν μέσα στο γραφείο του και επικαλούνται το απόρρητο…
Η ΕΥΠ ήταν υπό την ευθύνη του και οφείλει να κάνει την απλή κίνηση και να πει «Εγώ είπα στον ελληνικό λαό όλα στο φως, βγάλτε τα όλα στο φως». Βλέπουμε και πολλά στελέχη της ΝΔ να σέρνουν τα πόδια τους σε οποιαδήποτε απόφαση αφορά αυτή την υπόθεση. Την παρακολούθηση ενός πολιτικού προσώπου χωρίς επιχειρηματολογία, ενώ ο ίδιος ζήτησε τη δημόσια αιτιολογία παρακολούθησής του.

Ο κ. Μητσοτάκης, με την παρουσία του ως αρχηγός της ΝΔ, κρατά σε ομηρία την πολιτική ζωή του τόπου και πριν και μετά τις εκλογές.
Πριν τις εκλογές επειδή έχουμε πολύ σοβαρά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να είναι τα πρώτα στην ατζέντα. Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, η ακρίβεια που καλπάζει, η εξαιρετικά επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας.
Αντί να συζητάμε για αυτά τα θέματα, είμαστε εδώ και συζητάμε για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει παρακράτος στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Άρα, ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλητηριάσει την πολιτική ζωή του τόπου.
Σε ό,τι αφορά μετά τις εκλογές, ποιο κόμμα θα μπορούσε συνεργαστεί με τη ΝΔ όταν ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδεχτεί ότι παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους; Ποιος θα εμπιστευτεί έναν πολιτικό αρχηγό ο οποίος έχει ήδη καταπατήσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο του πολιτικού κόσμου αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού;

Όσο υπάρχει ο κ. Μητσοτάκης, η πολιτική ζωή του τόπου θα σέρνεται μέσα σε ένα βούρκο που αφορά τις υποκλοπές και θέματα τα οποία δεν θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα στην Ελλάδα την ώρα ειδικά που έχουμε εξαιρετικά υψηλής σημασίας εθνικά θέματα τα οποία βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη καμπή.

Το παράθυρο συνεργασίας με τη ΝΔ ήταν ανοιχτό μόνο δημοσιογραφικά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το είχε αποκλείσει από την αρχή. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι κάτι έχει αλλάξει. Το αντίθετο μάλιστα όταν έχεις ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός παραδέχεται ότι παρακολουθούσε πολιτικό του αντίπαλο.

Αυτή τη στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης λέει «Όλα στο φως». Η κυβέρνηση απ’ την άλλη λέει: «Όχι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, πάμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» και εμείς λέμε ελάτε να τα πείτε ως οφείλετε. Αυτό που χρειάζεται είναι μια εντολή του πολιτικού προϊσταμένου ο οποίος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Το μόνο που πρέπει να πει είναι να μην επικαλείστε το απόρρητο, να μιλήσετε ανοιχτά για να αισθανθεί σίγουρη η Δημοκρατία.
Δεν προχωράει όμως σε κάτι τέτοιο ο Πρωθυπουργός, αντίθετα από τη μία λέει «όλα στο φως», από την άλλη λέει σε όσους θα καταθέσουν στη Βουλή να επικαλεστούν το απόρρητο.
Αυτή η διαδικασία είναι η μόνη που μπορεί να ελέγξει έναν Πρωθυπουργό για το κατά πόσο είναι αυταρχικός ή για το κατά πόσο σέβεται τη Δημοκρατία. Είναι το μόνο εργαλείο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να δούμε αν ο κ. Μητσοτάκης ξεπερνάει τα όρια της δικής του εξουσίας και η ΝΔ το μπλοκάρει.

Όταν πολιτικοί αντίπαλοι συμφωνούν συνήθως είναι για λόγους εξαιρετικά σοβαρούς για την πατρίδα και το έθνος. Αυτή τη στιγμή, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που θίγει κατευθείαν τον Πρωθυπουργό. Στη ΝΔ θα ακολουθήσουν τον δρόμο που τους δείχνουμε ή θα κρατήσουν την πολιτική ζωή του τόπου σε ομηρία με ένα αποτέλεσμα καταστροφικό για τους πολίτες.

Μπορείτε να δείτε αποσπάσματα από την παρουσία μου στην εκπομπή «Kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=TCl-qDcGX7I