– Από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Πρωθυπουργός ο οποίος έχει στήσει τον εαυτό του στη γωνία, γνωρίζοντας ότι η μάχη μέχρι τις εκλογές είναι μια πάρα πολύ δύσκολη μάχη όπου τη χώρα θα την κυριεύει ανασφάλεια και αποσταθεροποίηση. Η εξαγορά ψήφων μέσα από επιδόματα είναι μία τακτική που γνωρίζαμε ότι θα χρησιμοποιήσει, δυστυχώς.

– Εμείς οφείλουμε να ασχοληθούμε και με θέματα που αφορούν την οικονομία, τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και να θέτουμε τα ερωτήματα στα οποία ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει. Όμως με τις πράξεις του, θέτει σε δύνη τη πολιτική ζωή του τόπου. Διότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας Πρωθυπουργός ο οποίος θεωρεί ότι τα χρήματα που δίνει είναι δικά του. Όπως ακριβώς θεωρεί ότι δική του είναι και η ΕΥΠ. Δεν είναι έτσι όμως, τα χρήματα αυτά έχουν δημιουργηθεί από το Ελληνικό κράτος μέσα από τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Η συμπεριφορά του, θεωρώντας πως το κράτος είναι δικό του και πως ο ίδιος είναι το κράτος, είναι το χαρακτηριστικό που οδήγησε τον κ. Μητσοτάκη στις υποκλοπές και στην πολιτική κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα.

– Στη χθεσινή του συνέντευξη είδαμε έναν Πρωθυπουργό φαντασμένο, να ονομάζει οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ των υπολοίπων κομμάτων, που δε θα περιλαμβάνει τη ΝΔ, κομματική τερατογένεση. Τέτοιες εκφράσεις καταδεικνύουν το άγχος του για εξουσία. Τερατογένεση είναι ένας Πρωθυπουργός που μέχρι χθες σου παρακολουθούσε τα τηλέφωνα και αρνείται να σου πει το λόγο. Τερατογένεση επίσης μπορούν να αποτελέσουν συνεργασίες, όπως αυτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθότι έπασχαν από προγραμματικούς στόχους.
Η παράδοση συνεργασιών είναι κάτι ξένο στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί λόγω του ότι δεν υπάρχει εύφορο έδαφος και σοβαροί συνομιλητές, όχι γιατί δεν κατανοεί τη σημασία των συνεργασιών. Πρέπει όμως να καλλιεργηθεί αυτή η κουλτούρα, πάνω σε σοβαρούς προγραμματικούς στόχους για το καλό της πατρίδας.

– Οτιδήποτε συμβεί την επόμενη μέρα πρέπει να αφορά το καλό του τόπου. Το ΠΑΣΟΚ δεν ασχολείται με το αν θα είναι ξανά Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας. Αυτά τα ζητήματα δεν μας αφορούν. Αυτό που μας αφορά είναι να βοηθήσουμε τη χώρα να πάει μπροστά. Χρειάζεται να χτίσεις εμπιστοσύνη με τον άνθρωπο με τον οποίον θα συνεργαστείς. Δεν μπορείς να χτίσεις εμπιστοσύνη με κάποιον που σε παρακολουθούσε μέχρι χθες.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον Flash 99,4 FΜ με τον Βαγγέλη Στολάκη παρακάτω:

 

https://www.youtube.com/watch?v=uPeDm3fw2So