-Η τροπολογία για το κόμμα του κ. Κασιδιάρη μας επηρεάζει, καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή της Δημοκρατίας μας. Το Κοινοβούλιο αναφέρει πως θα αποκλείσει τη διαδικασία εκλογής σε ένα συγκεκριμένο μόρφωμα, το οποίο δεν συμβαίνει καθημερινά και ούτε πρέπει να συμβαίνει. Πρέπει αυτή η τροπολογία να έρθει μια φορά, να ψηφιστεί από όλους μας και να είναι ξεκάθαρη εντός του πλαισίου του Συντάγματος. Θεωρώ πως ο στόχος πρέπει να είναι κοινός για όλα τα κόμματα. Όμως, φτάνουμε να ψηφίζουμε αυτή τη ρύθμιση τελευταία στιγμή, παρόλο που είχαν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων, οι οποίες σταμάτησαν με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Και το μεγάλο ερώτημα για εμάς είναι «γιατί αργήσαμε»; Το γεγονός ότι αργήσαμε, είναι λόγος να μην ψηφίσουμε; Όχι. Για εμάς, οποιαδήποτε ενέργεια κρατάει τέτοιου είδους ναζιστικά μορφώματα εκτός της Βουλής, είναι δεδομένο ότι θα τη στηρίξουμε.

Αυτή η εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή και να χρησιμοποιεί τα εργαλεία της, για να πετύχει όσα θέλει. Αυτό είναι ξεκάθαρο τόσο για εμένα, όσο και για το κόμμα μας. Οποιαδήποτε ρύθμιση μπλοκάρει αυτό το μόρφωμα, θα τη στηρίξουμε.

Σήμερα, είναι κρίσιμο για τη Δημοκρατία μας το γεγονός πως ένας εγκληματίας κάνει προεκλογική εκστρατεία από τη φυλακή, πως ένα κόμμα σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο απέχει από την ψηφοφορία λες και δεν έχει άποψη και πως έρχεται ετεροχρονισμένα μια τροπολογία στη Βουλή. Αυτό είναι το σημείο, που η πολιτική αντιπαράθεση κάνει τον κόσμο να γυρνάει την πλάτη στην πολιτική. Ο κόσμος μάς περιμένει όλους ενωμένους, γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε αυτήν την τροπολογία, παρά τις διαφωνίες που έχουμε, διότι εδώ ο στόχος προέχει από οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο Attica TV με τους Γιώργο Χουδαλάκη και Βούλα Κεχαγιά: 

https://www.youtube.com/watch?v=1oZpEhZfq1U