-Είναι σημαντικό να υπάρχει ενιαίο μέτωπο, για να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία. Μία ιστορική στιγμή, η οποία ξεκινά ουσιαστικά από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και σέρνεται μέχρι σήμερα με διαφορετικές εντάσεις κάθε φορά. Εμείς, θα στηρίξουμε την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη που θα φέρει στη Βουλή η Κυβέρνηση, ωστόσο είχαμε ξεκινήσει τη συζήτηση για το ζήτημα αποκλεισμού αυτού του μορφώματος από το 2020 και συγκεκριμένα από τη Φώφη Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία και αμέσως άρχισαν να υπάρχουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις, οι οποίες έπρεπε να συνεχιστούν και όχι να σταματήσουν. Θα είχαμε προλάβει σήμερα αυτές, της τελευταίας στιγμής, κινήσεις από πλευράς Κυβέρνησης. Ψηφίζουμε αυτή την τροπολογία η οποία αποδεικνύει πόσο “πρόχειρη” είναι η δουλειά που έκανε, για άλλη μια φορά, η Νέα Δημοκρατία.

-Το «επιτελικό» κράτος του κ. Μητσοτάκη πρέπει να διαλυθεί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει εδραιώσει το επιτελικό κράτος, σε αυτό πιστεύει και θέλει την αυτοδυναμία των εκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπήρξε Κυβέρνηση, προσπάθησε να χειραγωγήσει κάθε μορφή συλλογικότητας, όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Συνεταιρισμοί και τα Επιμελητήρια. Άρα, δεν υπάρχει παράδειγμα κόμματος το οποίο να συμφωνεί μαζί μας στο ότι χρειάζονται να γίνουν κινήσεις για να απαλλαχτούμε από το επιτελικό κράτος που μας έχει οδηγήσει στην όξυνση των ανισοτήτων και των παθογενειών του πολιτικού συστήματος. Αν ωστόσο στις διαπραγματεύσεις, αφότου μιλήσει ο ελληνικός λαός, διαφανεί ότι υπάρχει η βούληση να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να ανατρέψουμε το επιτελικό κράτος και να αφήσουμε ένα καλύτερο τόπο για τα παιδιά μας, τότε να συζητήσουμε με οποιονδήποτε είναι διαθέσιμος.

-Οποιαδήποτε συνεργασία έχει νόημα μόνο αν θέλουμε να δημιουργήσουμε και όχι για να μοιράζουμε Υπουργεία. Χρειάζεται αποσυγκέντρωση της εξουσίας στη διοίκηση της χώρας, αλλά και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, για να μοιραστεί ο πλούτος δίκαια. Να δημιουργήσουμε μία εξουσία η οποία να ελέγχεται από τον πολίτη, ώστε να μην ξαναδούμε περιστατικά όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «Αταίριαστοι», με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

https://www.youtube.com/watch?v=d4ELPjDdnNc