-Δεν αποτελεί προνόμιο του Πρωθυπουργού να κάνει εκλογές όποτε θέλει, αλλά να κάνει πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που το χρειάζεται η χώρα. Μην πάμε στη Νέα Ζηλανδία που η Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις εκλογές έναν χρόνο πριν γίνουν. Πάμε στη Σκανδιναβία που κάνει πρόωρες εκλογές, αλλά κάνει και τις προγραμματισμένες, για να μην παγώσει ολόκληρο το σύστημα της χώρας εξαιτίας των εκλογών, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Έτσι, βγαίνει μέσα από την εξίσωση η ανασφάλεια που ζει ο κάθε Έλληνας που παγώνουν τα πράγματα, φεύγουν οι Υπουργοί από τα Υπουργεία, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το σύστημα, γιατί σε όλες τις Περιφέρειες γίνεται εκστρατεία. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Το γεγονός ότι σε μία κοινοβουλευτική Δημοκρατία υπάρχει το δικαίωμα για πρόωρες εκλογές, δε σημαίνει ότι μπορείς να τις κάνεις όποτε θες. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεφύγει πια. Ναι μεν εξαντλεί την τετραετία, αλλά αυτό που κάνει δεν είναι θεσμικό.

-Οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να γίνει πάνω σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο, για την καταπολέμηση των παθογενειών του πολιτικού συστήματος και όχι για το μοίρασμα καρεκλών. Η όποια συνεργασία πρέπει να γίνεται πάνω στα θέματα τα οποία πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά και να στοχεύει στη λύση τους, αφού τότε μόνο θα υπάρξει η απαραίτητη σύγκλιση.

-Αν προκύψει συνεργασία του κ. Βελόπουλου με τη Νέα Δημοκρατία, δε θα γνωρίζουμε αν προέκυψε αβίαστα ή βεβιασμένα, αφού είναι γνωστό πως το γραφείο του Πρωθυπουργού παρακολουθούσε τηλέφωνα και δεν είναι απίθανο ένα από αυτά να ήταν του κ. Βελόπουλου.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

 

https://www.youtube.com/watch?v=h9r1Kgd4BKw