-Ο ισχυρισμός της Κυβέρνησης για εργαλειοποίηση της υπόθεσης των Τεμπών από την αντιπολίτευση δεν είναι αληθής, διότι η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει την Κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, που θεωρεί ότι έχει υποπέσει σε σφάλμα. Δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι εργαλειοποίηση, το γεγονός ότι θίγουμε ένα θέμα για το οποίο δεν έχει ειπωθεί η αλήθεια, προκειμένου αυτή να λάμψει.

Είναι αστείο, να λέγεται ότι ακολουθούνται από την αντιπολίτευση οικονομικά συμφέροντα ενώ υφίστανται υποθέσεις όπως οι λίστες του κου Πέτσα. Η δική μας δουλειά, είναι να ελέγχουμε την Κυβέρνηση και ευχόμαστε να έρθει στο φως η αλήθεια.
Αυτό που προσπαθεί να δομήσει η Κυβέρνηση για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βάση, δεν υπήρξε συνεργασία με τον κο Κασσελάκη και αυτό φαίνεται και στις δηλώσεις του.

-Σχετικά με το χειροκρότημα στον κο Καραμανλή, δεν είναι επιλήψιμο επειδή μιλάει ως Βουλευτής και τον χειροκροτεί το κόμμα του, είναι επιλήψιμο διότι αυτός ο Βουλευτής όταν ήταν Υπουργός, κουνούσε το χέρι μέσα στην ίδια Βουλή και τους έλεγε πως, δεν έχουν δικαίωμα να τον ελέγχουν. Δεν θα έπρεπε να τον χειροκροτήσει κανείς, ούτε η Κυβέρνηση, για το ζήτημα της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, διότι, αυτός ο άνθρωπος έχει φέρει τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Αν η Κυβέρνηση, σήμερα, είναι με την πλάτη στον τοίχο είναι επειδή αυτός ο άνθρωπος, την μία μέρα κουνούσε το δάχτυλο στο Κοινοβούλιο και την άλλη μέρα τα τρένα διαλύονταν σκοτώνοντας τόσους ανθρώπους, επειδή δεν είχε πάρει τα μέτρα που έπρεπε να πάρει.

-Το κλίμα, το οποίο δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση, θυμίζει το 2007.  Η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι χάνει πολύ μεγάλο μέρος της επιρροής της, καθώς, βρισκόταν σε υψηλό επίπεδο, επικοινωνιακά. Πλέον, ο κόσμος βλέπει ότι και ως προς το  θέμα των Τεμπών και ως προς την οικονομία, είναι σε ευάλωτη θέση.  Η ελληνική οικονομία, πρέπει να τονιστεί ότι βρίσκεται σε μία κατάσταση στην οποία μία μικρή, εξωτερική κρίση θα μπορούσε να την οδηγήσει στις συνθήκες που βρισκόταν το 2007 και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Η Κυβέρνηση χειροκροτεί την αύξηση των μισθών και είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει, μετά από αυτή την τεράστια αύξηση του πληθωρισμού και τη μεγάλη αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων. Αλλά, το υπόβαθρο της ελληνικής οικονομίας είναι σαθρό, και αυτό φάνηκε και από την αξιολόγηση της Moody’s, η οποία υποστήριξε ότι η οικονομία δεν μπορεί να βασίζεται και να χτίζεται, πάνω σε αυτό το υπόβαθρο. Πριν από ενάμιση χρόνο, αυτό είχε αναφερθεί και από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο η απάντηση ήταν ότι εισρέουν κεφάλαια στην οικονομία, ενώ τα κεφάλαια αυτά δίνονται σε λάθος χέρια και δεν χτίζουν μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να στηριχτεί η ελληνική οικονομία.

-Στην επόμενη δεκαετία, θα γίνεται το γρήγορο πλιάτσικο με τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά ο κόσμος δεν το αντιλαμβάνεται. Είναι ακριβώς το ίδιο σκηνικό που υπήρξε το 2007, κατά το οποίο γινόταν ένα πολύ μεγάλο πάρτι και ο κόσμος δεν μπορούσε να μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία ενώ, την ίδια ώρα, τα θεμέλια της οικονομίας ήταν σε σαθρή βάση.

-Η κατάσταση της οικονομίας σήμερα είναι τέτοια που είναι εξαιρετικά ευάλωτη στο να ζήσουμε και πάλι μέρες σαν αυτές.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN», στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video