Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια είχε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν θέματα που αφορούν τόσο στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό όσο και στον Αθλητισμό.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να στηρίξει η Προεδρία της Δημοκρατίας με την αιγίδα της μια σειρά δράσεων του ΥΠΠΟΤ στο εξωτερικό για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και τουρισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο επικείμενο ταξίδι του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού στη Μέση Ανατολή, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που γνωρίζει άριστα την περιοχή, συμφώνησε πως η Μέση Ανατολή έχει κομβική σημασία για αναπτυξιακά θέματα  που ενδιαφέρεται να προωθήσει η χώρα μας. Ειδικότερα, ο ελληνικός τουρισμός και ο πολιτισμός μέσα από τις συνέργειες που δημιουργούν μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών και να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία μας. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ανέφερε πως υπάρχει σε εξέλιξη μια συζήτηση για την ανταλλαγή εκθέσεων, η οποία μπορεί να αποτελέσει γέφυρα για περαιτέρω συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τον εορτασμό των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα συνοδεύσουν τον Μαραθώνιο και συμφώνησε να μπουν υπό την αιγίδα του ορισμένες από τις πολιτιστικές δράσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και για το φαινόμενο της βίας στα γήπεδα. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ενημέρωσε για την απόφασή που πήρε να σταματήσει να χρηματοδοτεί ο ΟΠΑΠ το πρωτάθλημα όσο συνεχίζονται τα κρούσματα βίας. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια που γίνεται για την πάταξη του φαινομένου της βίας στα γήπεδα.