«Η ανάπτυξη του Ρεθύμνου περνάει μέσα από την αναβάθμιση  της πολιτιστικής του κληρονομιάς. Η αναβάθμιση των αρχαιολογικών του χώρων και  των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες  είναι το ζητούμενο. Οι άνθρωποι του Ρεθύμνου πρέπει να είναι προσανατολισμένοι  σε μορφές τουρισμού που σέβονται τον πολιτισμό της Κρήτης.»

Mε αυτή τη δήλωση ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος ολοκλήρωσε το πρωί της Παρασκευής την επίσκεψή του στη Φορτέτζα του Ρεθύμνου, στο αρχαιολογικό μουσείο Ρεθύμνου καθώς και στο νέο, υπό ανέγερση, αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Ο Υπουργός συνοδευόταν από το δήμαρχο της πόλης  Γιώργο Μαρινάκη, την αντιπεριφερειάρχη Μαρία Λιονή  και τους γ.γ. Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή,  Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής Γιάννη Πυργιώτη και τη Γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Μαρία Βλαζάκη.

Στη Φορτέτζα το φρούριο του Ρεθύμνου , ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ξεναγήθηκε από τον κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, διευθυντή της 28ης ΕΒΑ. Παρακολούθησε το σημαντικό  έργο των συντηρητών του υπουργείου Πολιτισμού  στο εργαστήριο που στεγάζεται μέσα στο φρούριο και συνομίλησε με τους εργαζομένους.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος  αναφέρθηκε  στην αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του Ρεθύμνου, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα πραγματοποιηθεί σταδιακά σε στενή συνεργασία με το δήμο, ο οποίος καλείται να οργανώσει σαφή χρονοδιαγράμματα.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, αναχώρησε για το Ηράκλειο  για να συμμετάσχει σε σύσκεψη με το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης , τους δημάρχους και τους βουλευτές του νησιού.