-Συχνά, λέμε να δούμε πρώτα το Νομοσχέδιο, διότι πολλές φορές ακούμε για κάτι που σχεδιάζεται και τελικά αυτό που έρχεται είναι κάτι διαφορετικό, έχει συμβεί με πολλά Νομοσχέδια τελευταία, όπως για παράδειγμα με το Νομοσχέδιο που ήρθε πριν το τέλος τού χρόνου με 115 σελίδες τροπολογίες τής τελευταίας στιγμής. Άρα, λέγοντας να δούμε πρώτα το Νομοσχέδιο, παρέχεται και μια ασφάλεια σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η Κυβέρνηση. Δεν συμφωνώ με τον όρο που χρησιμοποιείται, περί σοβαρών ή μη σοβαρών προβλημάτων. Τα δικαιώματα είναι σοβαρά και υπάρχει κόσμος που το θεωρεί σοβαρό θέμα, είτε είναι υπέρ είτε είναι κατά. Προφανώς, αφορά μεγαλύτερο κομμάτι τής κοινωνίας η ακρίβεια και οφείλουμε να συζητήσουμε και για αυτήν, αλλά εφόσον το θέμα που είναι σήμερα πάνω στο τραπέζι, αφορά τα συγκεκριμένα δικαιώματα πρέπει να το εξετάσουμε στη διάστασή του.
Ποια είναι η πραγματική διάσταση τού προβλήματος; Το πρόβλημα εκ των πραγμάτων έχει λυθεί.

-Σήμερα δύο γυναίκες μπορούν να μεγαλώσουν ένα δικό τους παιδί, με το ίδιο σκεπτικό μπορούν και δύο άντρες να μεγαλώσουν ένα παιδί. Άρα, όσοι είναι απέναντι στο Νομοσχέδιο υποστηρίζουν πως δεν μπορούν δύο γονείς τού ίδιου φύλου να μεγαλώσουν ένα παιδί. Κι όμως, στην Ελλάδα γίνεται. Άρα, συζητάμε για ένα θέμα που έχει λυθεί. Το μόνο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποφασίζει να θέσει με έναν τόσο διχαστικό τρόπο ένα διαδικαστικό Νομοσχέδιο και ο μόνος λόγος που μπορεί να σκεφθεί κανείς είναι ότι αυτό γίνεται μέσα στο πλαίσιο τού να χτίσει το προφίλ του.

-Η αλλαγή που φέρνει η Κυβέρνηση είναι ότι διευθετεί το κενό που υπάρχει στη σχέση τού παιδιού με τη δεύτερή του μητέρα. Έρχεται, λοιπόν, τώρα η Κυβέρνηση και για 2 μήνες, ενώ υπάρχουν θέματα όπως η ακρίβεια, όπως τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και συζητάει 3 μήνες ένα Νομοσχέδιο που δεν έχουμε καν δει. Ο μόνος λόγος που μπορώ να βρω είναι ότι θέλει να χτίσει το μεταρρυθμιστικό του προφίλ, είτε για να κρατήσει το κέντρο στην Ελλάδα, είτε για να χτίσει το ευρωπαϊκό του προφίλ στο εξωτερικό, με την δυνατότητα να φύγει κάποια στιγμή στο μέλλον.

-Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αφιερώσει 3 μέρες τής ζωής του για να πάει στο Νταβός. Στο Νταβός εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει ηγέτης, για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. Εξωτερική πολιτική λοιπόν κάνουμε για δημόσιες σχέσεις, για παράδειγμα; Πότε θα πάρουμε πρωτοβουλίες σαν χώρα, όταν γύρω μας συμβαίνουν τρείς μεγάλοι πόλεμοι που επηρεάζουν άμεσα την ελληνική Επικράτεια.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video