-Η απλή αναλογική απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση των συνεργασιών, διότι στην απλή αναλογική δεν υπάρχει νικητής. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα περί «Κυβέρνησης ηττημένων» με βρίσκει αντίθετο. Στην απλή αναλογική, ένα κόμμα της τάξεως του 30%, δεν είναι νικητής. Νικητής είναι όποιος λάβει το 51% με οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας. Στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε για μία προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Για παράδειγμα, εμείς θέλουμε να έχουμε δυνατή τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πώς θα την ενδυναμώσουμε, όταν ο κ. Βορίδης περνά όλες τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στις Επιτροπές.

-Το πρόγραμμά του ΠΑΣΟΚ είναι διαθέσιμο και μπορούν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ να το επεξεργαστούν ώστε να βρουν σε ποιά σημεία συμφωνούν και σε ποιά διαφωνούν. Διαπιστώνουμε όμως βασικές διαφορές στις προτεραιότητες που θέτουμε εμείς με το πρόγραμμα μας και στις προτεραιότητες που θέτει η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ποιος θα διοικήσει τη χώρα αλλά ποιες θα είναι οι προτεραιότητες που θα βάλει η επόμενη Κυβέρνηση για να πετύχει τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας. Κοιτάζοντας τα πρόσωπα, βλέπουμε μία διακυβέρνηση Μητσοτάκη των τελευταίων τεσσάρων ετών και μία διακυβέρνηση Τσίπρα των προηγούμενων τεσσάρων, οι οποίες δεν μπορούν να τα βάλουν με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και να παλέψουν για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

-Παραιτήθηκα από Υπουργός το 2012, όταν έγινε η κλοπή στην αρχαία Ολυμπία. Το θέμα είναι ο τρόπος που παραιτείται κανείς. Έχει άλλη σημασία όταν κάποιος παραιτείται και αναλαμβάνει το σύνολο της ευθύνης και άλλη όταν παραιτείται αλλά υποστηρίζει πως φταίει και ο σταθμάρχης, φταίνε και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις. Είτε έχεις την πολιτική ευθύνη και την αναλαμβάνεις είτε όχι. Αναλαμβάνεις την ευθύνη, παραιτείσαι, αποχωρείς, δεν θέτεις ξανά υποψηφιότητα και αναλογίζεσαι τις προσωπικές ευθύνες, οι οποίες υπάρχουν μέσα στην ιεραρχία της διοίκησης.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο OPEN, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Παναγιώτη Στάθη και Σπύρο Φρεμεντίτη:

https://www.youtube.com/watch?v=9fcQSN3Ww_k&feature=youtu.be