-Ο Πρωθυπουργός θεωρεί πως το πότε θα κάνει εκλογές είναι προνόμιο του, ενώ το Σύνταγμα αναφέρει ότι η ημερομηνία των εκλογών έρχεται με το τέλος της τετραετίας και σε περίπτωση που το χρειάζεται η χώρα μπορούν να γίνουν νωρίτερα.
Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε στις συνεργασίες, διότι έτσι θα μπορέσουμε να γίνουμε καταλύτης της επόμενης μέρας. Δεν πιστεύουμε όμως σε συνεργασίες που σκοπό έχουν να μοιράσουν Υπουργεία, χωρίς λογοδοσία. Αντίθετα πιστεύουμε σε μία προγραμματική συμφωνία που θα στοχεύει στη λύση των παθογενειών του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

-Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στον κ. Θεοδωράκη, προκάλεσε το αίσθημα ντροπής στους πολιτικούς και φόβου στους Έλληνες, αρνούμενος να αναλάβει ευθύνες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτός ο Πρωθυπουργός μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά την επόμενη μέρα, αφού μέχρι χθές για να αντιμετωπίσει πολιτικά τους αντιπάλους του, τους παρακολουθούσε και με τη στάση του αποδεικνύει πως δεν έχει καμία επαφή με τη πραγματικότητα και ενσυναίσθηση της ευθύνης του.
Από τη συγκεκριμένη συνέντευξη περιμέναμε την ανάληψη πολιτικής ευθύνης, που βαραίνει τη Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να πολιτεύεται υποστηρίζοντας πως θα λύσει το πρόβλημα των σιδηροδρόμων σε 1 χρόνο ενώ κυβερνά ήδη 4. Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν έχει λύσει κάτι στη θητεία της, αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχέει την ευθύνη σε όλους τους άλλους. Η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε αδιέξοδο όσο ο Πρωθυπουργός δεν αναλαμβάνει με θάρρος την ευθύνη.

-Προτεραιότητα όλων μας είναι να αλλάξει το συγκεντρωτικό κράτος, το οποίο έχει ονομάσει η Κυβέρνηση «επιτελικό». Αυτό το “επιτελικό κράτος” έχει συμβάλλει στην αλαζονική στάση της Κυβέρνησης και έχει υποστηρίξει όλες τις παθογένειες του συστήματος, οι οποίες οδήγησαν στο δυστύχημα. Η χώρα χρειάζεται ποτέ αναδιανομή πλούτου, η οποία δεν γίνεται μέσα από το Μαξίμου. Πρέπει να μεταφερθεί η εξουσία σε θεσμούς, οι οποίοι λογοδοτούν στον πολίτη, έτσι ώστε την επόμενη μέρα να μπορούν αυτοί οι θεσμοί να συμβάλλουν στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης και στην αναδιανομή του πλούτου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη συνέντευξή μου στο One Channel με τη Ματίνα Βεντούρα:

https://www.youtube.com/watch?v=WCXkU0bSmjM