-Το πολιτικό σύστημα απαξιώνεται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Την τελευταία δεκαετία παρατηρείται ότι περίπου 1,8 εκ. Ελληνίδες και Έλληνες έχουν γυρίσει την πλάτη στις κάλπες. Η αποχή ισοδυναμεί με το ποσοστό του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, αυτό μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά αν κάποιος συσπειρώσει αυτό το μέρος του πληθυσμού. Πρέπει να διερευνηθεί γιατί ο κόσμος φεύγει από τις κάλπες και να καταλάβουμε ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα όλων των κομμάτων.

-Πρέπει να γίνει μια αντιπαράθεση στα θέματα της ισότητας και της Δημοκρατίας. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων θίγει τη Δημοκρατία και θυμίζει εποχές, που θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω.
Οι υποκλοπές έχουν βάλει μία βόμβα στο πολιτικό σύστημα, από την ώρα που έγιναν γνωστές οι παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, δημοσιογράφων, Υπουργών. Ο κ. Χατζηδάκης συγκεκριμένα δεν έπραξε όπως ο κ. Ανδρουλάκης.
Σε οποιαδήποτε Δημοκρατία, ο θεσμός του Πρωθυπουργού ελέγχεται, για να μην υπάρχουν αυτού του είδους οι σκιές, σε αντίθεση με τον Πρωθυπουργό της χώρας μας που μένει ανέλεγκτος. Δημιουργούνται ερωτηματικά για την πολιτική ζωή του τόπου που θα υπάρχουν και για τις επόμενες Κυβερνήσεις.
Η Νέα Δημοκρατία αποδίδει την αρνητική κριτική που δέχεται στο «τοξικό κλίμα» που επικρατεί, το οποίο οφείλεται στις παρακολουθήσεις.
Αμφισβήτησε το δικαίωμα της Βουλής να ελέγξει τον Πρωθυπουργό, οδηγώντας σε μια ανέλεγκτη εξουσία μέσα στη Δημοκρατία. Αυτό μπορεί να επιτρέψει στην επόμενη Κυβέρνηση – όποια και αν είναι – να πράξει τα ίδια. Mε εντολή του Πρωθυπουργού απέτρεψαν όσους προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να καταθέσουν την αλήθεια.

-Είναι θετικό πως έχουν πέσει οι τόνοι αναφορικά με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη. Όταν ζητήματα όπως αυτό έρχονται στη Βουλή τόσο κοντά στις εκλογές, μπορεί να υπονοηθεί μια σκοπιμότητα, κάτι που είναι προβληματικό. Είναι σημαντικό ότι όλα τα κόμματα θέλουν να βρεθεί λύση, να υπάρξει συναίνεση, ώστε να μην αφήσουμε κανένα ερωτηματικό στον κόσμο. Υπήρχε ένα φασιστικό κόμμα, το οποίο έπαιρνε 10% και τώρα έχει πέσει κατακόρυφα. Είναι ένα καλό σημάδι για την ελληνική Δημοκρατία. Οι ψηφοφόροι αυτού του κόμματος είναι πιθανόν να στραφούν προς την αποχή.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Ανάλυσέ το» με τον Γιώργο Κουβαρά:

 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video