-Από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κερδισμένο κατά 50% στη δύναμή του και αυτό το θεωρούμε θετικό. Θα ήταν σημαντικό να είχαμε μεγαλύτερη αύξηση, αλλά παρόλα αυτά θεωρούμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

-Εύκολα μπορεί να πέσεις, αλλά δύσκολα ανεβαίνεις. Πρέπει να δείξεις έναν παρατεταμένο χαρακτήρα, για να μπορείς να κερδίσεις σταδιακά την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης πριν τις εκλογές είχε θέσει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος». Στην κοινωνία μοιάζει να κέρδισε ο Μητσοτάκης, στη Βουλή όμως κέρδισε το χάος.

-Στην κοινωνία μπορεί η Νέα Δημοκρατία να πήρε ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά αυτό που παρακολουθούμε είναι προβληματικό, διότι είναι λίγα τα κόμματα που θα έχουν την αντιμετώπιση του βουλευτικού ελέγχου με σοβαρή και εποικοδομητική διάθεση, με έναν αιχμηρό αντιπροσωπευτικό λόγο.

Δεν βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία, την επόμενη μέρα, να θέλει να ακούσει έναν άλλον λόγο ή να θέλει να συνθέσει. Εμείς, έχουμε αποδείξει ότι σε επιμέρους θέματα μπορούμε να συναινέσουμε, εφόσον από την άλλη μεριά υπάρχει Κυβέρνηση, η οποία ακούει.

Για να υπάρξει σύγκλιση στα θέματα δεν γίνεται να συμφωνούμε, όπου συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία και να διαφωνούμε στα υπόλοιπα. Στα θέματα που θα έρθουν στη Βουλή, από τα οποία αρκετά θα είναι δύσκολα, όσο πιο άνετη νιώθει η Νέα Δημοκρατία, τόσο λιγότερο διαθέσιμη θα είναι για συζήτηση και αυτό μας προβληματίζει. Η μεγάλη διαφορά της προηγούμενης Βουλής με τη σημερινή, είναι η πολυδιάσπαση της αντιπολίτευσης.

Παρακάτω θα δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στην βραδιά των εκλογών στο OPEN με τον Νίκο Στραβελάκη, Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη:

https://youtu.be/oBEVqfFqmec