Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς που ήρθατε και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, για να στηρίξετε με τη ψήφο σας το ΠΑΣΟΚ!

Πολλοί προδίκαζαν ότι στις δεύτερες εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα συμπιεζόταν ασφυκτικά. Διαψεύστηκαν. Αντέξαμε και κάναμε ακόμα ένα βήμα ψηλότερα. Θα θέλαμε ακόμα παραπάνω, αλλά σε ένα κατακερματισμένο αντιπολιτευτικό πεδίο τίποτα δεν είναι δεδομένο ή εύκολο.

Η εντολή σας είναι ξεκάθαρη και προσδιορίζει επακριβώς την πρωταρχική ευθύνη μας: Να αποτελέσουμε τη σοβαρή αντιπολιτευτική δύναμη που έχει ανάγκη η Ελλάδα και η κοινωνία. Σε μία κοινοβουλευτική σύνθεση που δεν δημιουργεί ιδιαίτερη αισιοδοξία, αντιλαμβανόμαστε ότι, ως ΠΑΣΟΚ, οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε έναν ρόλο με σημασία που υπερβαίνει κατά πολύ την κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση.

Ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλος. Βασικός μας αντίπαλος, είναι τα προβλήματα των πολιτών. Η δουλειά που ξεκινάει απαιτεί συνέπεια όλων μας, για να μπορέσουμε να αρθρώσουμε λόγο αιχμηρό αλλά νηφάλιο, με στόχο την καταπολέμηση των ανισοτήτων που ειδικά το τελευταίο διάστημα οξύνθηκαν.

Είμαστε, παραμένουμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που θέλει να σταθεί στα πόδια του και να δημιουργήσει. Αδιαπραγμάτευτα απέναντι σε όποιον θέλει να μολύνει με ανορθολογισμό και φασισμό την ελληνική κοινωνία.

Ο προοδευτικός χώρος χρειάζεται σοβαρή εκπροσώπηση. Να αρθρώσει αξιόπιστη και υπεύθυνη αντιπολίτευση απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ, όπως του επιβάλλει η ιστορική του θέση, μπορεί και πρέπει να φανεί αντάξιο αυτής της πρόκλησης.

Σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε, μαζί, μεγαλώνοντας κάθε μέρα τη δύναμή μας μέχρι να κατακτήσουμε τη θέση της Αξιωματική Αντιπολίτευσης και τελικά να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, είναι κόμμα εξουσίας και η ματιά μας δεν πρέπει να φύγει ποτέ από αυτόν τον στόχο.