-Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως εκπροσωπούμε λιγότερες από τις μισές Ελληνίδες και τους μισούς Έλληνες, διότι η αποχή στις χθεσινές εκλογές ήταν μεγάλη. Μιλάμε για μία Δημοκρατία, η οποία είναι πληγωμένη και στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος;», η Βουλή απαντά «χάος». Χάος, διότι θα είναι δύσκολο μέσα σ’ αυτήν τη Βουλή να αρθρωθεί ένας νηφάλιος, αιχμηρός, αντιπολιτευτικός λόγος, ο οποίος δεν θα χάνεται ανάμεσα στις άλλες φωνές που θα υπάρχουν.

-Με τη στάση του ο κ. Τσίπρας, βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία μακροχρόνια δίνη -τουλάχιστον ενός και παραπάνω έτους- μεταθέτοντας ακόμα πιο πολλές ευθύνες σ’ ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει αυξήσει τη δύναμή του. Άρα, μιλάμε για μία μονοκομματική Βουλή, υπό την έννοια ότι ο Πρωθυπουργός θα βλέπει και θα ακούει μόνο εσωτερικά στη Νέα Δημοκρατία, πράγμα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

-Παρακολουθούμε μία Κυβέρνηση με μία ανακύκλωση των προσώπων, ενώ τα προβλήματα παραμένουν ίδια και το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει είναι «θα αλλάξουμε λύσεις;». Γιατί, το να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για ανισότητες, αλλά να συνθέτει μία Κυβέρνηση, στελέχη της οποίας δημιούργησαν τις ανισότητες της προηγούμενης 4ετίας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα έχουμε μία πολύ δύσκολη Κοινοβουλευτική θητεία μπροστά μας.

Παρακάτω θα δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

https://www.youtube.com/watch?v=H0tqBahYksA