-Σήμερα ένας δανειολήπτης παρακολουθεί τη κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Αρείου Πάγου που επιτρέπει τον πλειστηριασμό στα funds, ενώ ο ίδιος δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το δάνειό του. Με την Αμερική να διαγράφει δάνεια νέων φοιτητών που είναι οικονομικά αδύναμοι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαφορετική, αφού τίθεται ακόμη υπό συζήτηση η προστασία της πρώτης κατοικίας. Εξακολουθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να κρατάει σε ομηρία τους δανειολήπτες καθώς και τα παιδιά τους. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν, βρίσκονται εκτός παιχνιδιού με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται η παραγωγική βάση της χώρας και η ελληνική οικονομία να χωλαίνει.

-Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που προστάτευσε τη πρώτη κατοικία. Με την τροπολογία που καταθέσαμε στη Βουλή υπενθυμίζουμε τη σημασία της. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και τραπεζικό. Το τραπεζικό σύστημα είναι άρρωστο και ο πτωχευτικός νόμος που ψήφισε η ΝΔ απέτυχε.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη και τη Νίνα Κασιμάτη:

https://www.youtube.com/watch?v=lIuLWYzsq3g