-Προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιστροφή της μεσαίας τάξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Οι ανισότητες στην Ελλάδα δεν αφορούν μόνο το εισόδημα, αλλά και τα θέματα πρόσβασης στη γνώση, στην εξουσία, στο χρήμα. Σήμερα πλουτίζουν όσοι έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά στελέχη, στο τραπεζικό σύστημα, στη παιδεία, στην υγεία. Δεν αρκεί λοιπόν η επιδοματική πολιτική, η οποία λειτουργεί ανακουφιστικά. Αλλά χρειάζεται αποσυγκέντρωση της εξουσίας, με την εξουσία πιο κοντά στον κόσμο και τις αποφάσεις να λαμβάνονται δίπλα στον πολίτη και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, ώστε να μπουν περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες στην παραγωγική διαδικασία.

-Η πολιτική ηθική των βουλευτών επηρεάζεται από το ότι η εξουσία μένει ανέλεγκτη. Πλήθος στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχουν εμπλακεί σε σκανδαλώδεις υποθέσεις για τις οποίες δεν έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις, μια από αυτές είναι και οι υποκλοπές. Το νοσηρό κλίμα που επικρατεί στο πολιτικό σύστημα έχει οδηγήσει 2 εκ. Ελληνίδες και Έλληνες να αποχωρήσουν από τη κάλπη. Για την αναμόρφωσή του χρειάζονται έλεγχοι και θεσμικές θωρακίσεις, ώστε να υπάρχει διαύγεια και πάλι στην πολιτική ζωή του τόπου και να επιστρέψει ο κόσμος στις κάλπες.

-Οι υποκλοπές, απομονώνουν τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Η περίπτωση να συνέβη εν αγνοία του Πρωθυπουργού η παρακολούθηση πολιτικού του αντιπάλου είναι  επικίνδυνη, καθώς υπονοεί την ύπαρξη ενός παρακράτους στο Μαξίμου. Η καθιέρωση αυτού του πολιτικού συστήματος είναι πρόβλημα για τη Δημοκρατία, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε επόμενη Κυβέρνηση να μπορεί να το εκμεταλλευτεί και να κάνει τα ίδια.

-Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών είχα πει πως ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάει σε εκλογές χωρίς την δική του υποψηφιότητα. Η σιγή των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αφήνει να εννοηθεί πως είτε φοβούνται για τη θέση τους, είτε ο Πρωθυπουργός γνωρίζει κάτι για τους ίδιους που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί. Οποιαδήποτε ευνοϊκή συγκυρία για τον κ. Μητσοτάκη θα ακολουθείται από τη σκέψη αν προέκυψε αβίαστα ή βεβιασμένα.

-Στην Ελλάδα, το τραπεζικό σύστημα αποκλείει αρκετές οικογένειες εξαιτίας των κόκκινων δανείων, ενώ στην Αμερική, την πρωτεύουσα του καπιταλισμού, υπάρχουν περιπτώσεις που φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες απαλλάσσονται από τα δάνειά τους με τη λογική ότι ο αποκλεισμός των νέων από την παραγωγική διαδικασία είναι καταστροφικός για την οικονομία.

-Ο κ. Μητσοτάκης έχει υιοθετήσει ένα τραπεζικό σύστημα που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και κάποια στιγμή θα στάξει πλούτος προς τα κάτω. Όμως, αυτού του είδους το οικονομικό σύστημα δεν έχει λειτουργήσει στο παρελθόν.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video