-Έχει ξεκινήσει μία κούρσα πλειοδοσίας για το ποιος θα προσφέρει περισσότερα. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος ξέρει πως αυτά δεν είναι πραγματικές λύσεις. Δεν είναι λύση τα pass και τα επιδόματα. Για να μπορέσει η οικονομία να σταθεί και πάλι σε γερά πόδια θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες, ανισότητες σε θέματα πρόσβασης στην εξουσία, στη γνώση, στο χρήμα. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας, βάζοντας όλο και περισσότερες Ελληνίδες και περισσότερους Έλληνες στο παιχνίδι της οικονομίας.

 -Η Νέα Δημοκρατία που κατηγορούσε τα επιδόματα πριν, τώρα τα δίνει απλόχερα. Ό,τι πρόταση και αν κάνει η αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία λέει ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά. Αλλά την άλλη μέρα το πρωί κάπως βρίσκει λεφτά για να υλοποιήσει τις δικές της προτεραιότητες.

-Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως μείωσε τους φόρους, χωρίς όμως να αναφέρει πως μείωσε τους φόρους κερδών, μερισμάτων και κληρονομίας χωρίς κλίμακα και έτσι ένα ακίνητο αξίας 20 χιλιάδων ευρώ και ένα αξίας 20 εκ. έχουν ακριβώς τον ίδιο φόρο μεταβίβασης. Δεν αποτελεί ένδειξη δικαιοσύνης η μείωση των φόρων χωρίς κριτήρια.

-Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας έχει πλήξει την οικονομία, οι έλεγχοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν ταχύτατα και δεν πέφτουν με τον ίδιο ρυθμό. Τα χαμηλά νοικοκυριά πλήττονται και καταστρέφεται η μέση ελληνική οικογένεια, εξαιτίας του πτωχευτικού δικαίου της Ελλάδας και του νοσηρού τραπεζικού συστήματος.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο ART TV στην εκπομπή «Λόγος και Αντίλογος» με την Ελευθερία Κοσμοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video