Ο Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του στον χώρο του κέντρου, αναφέρθηκε στους πολίτες που απέχουν από τις εκλογές καθώς δεν εκφράζονταν μέχρι πρότινος από κανένα πολιτικό κόμμα. Συμπλήρωσε με έμφαση ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των πολιτών προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, σημείωσε ότι παρατήρησε μια ασυνήθιστη κινητικότητα στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων και τοπικών οργάνων: «Αρχίζουμε και μιλάμε πάλι σε ανθρώπους που είχαν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από αυτό, δεν υπάρχει κάτι πιο κολακευτικό, από το να έρχονται νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική και να λένε “εγώ εδώ θα επενδύσω”».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου:

«Το πραγματικό κέντρο δεν είναι καν στις κάλπες. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τις κάλπες 2 εκατομμύρια Έλληνες. Από το 2009 μέχρι το 2019, αποσύρθηκαν από τις ελληνικές κάλπες. Δύο εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες είπαν ότι αυτό το πολιτικό σκηνικό δεν μας ταιριάζει, δεν μας εκφράζει.

Αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους μας. Η ελληνική πολιτική ζωή δεν μιλά αυτή τη στιγμή στο 25% του εκλογικού σώματος, με κανέναν τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι, στη μεγάλη τους πλειονότητα, ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα δεν βρίσκουν κάπου να εκφραστούν, ή τουλάχιστον μέχρι χθες δεν έβρισκαν.

Την Κυριακή, πήγα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Αθήνας. Σε κάθε εκλογικό κέντρο είδα νέους ανθρώπους. Νέους ανθρώπους που όχι μόνο δεν έχουν ψηφίσει ποτέ μέχρι τώρα σε εθνικές κάλπες, αλλά ήταν και η πρώτη φορά που ήρθαν στο κόμμα. Ήρθαν επειδή είδαν ένα νέο πρόεδρο, τον Νίκο τον Ανδρουλάκη και είπαν: «Εδώ κάτι γίνεται. Σε αυτό εμείς θέλουμε να συμμετέχουμε γιατί όλο το άλλο είναι παλιό, είναι συντηρητικό, είναι τελειωμένο. Εμείς εδώ βλέπουμε κάτι καινούργιο».

Δεν λέω ότι αυτό αποτελεί μία πλειοψηφική δύναμη. Ούτε ότι αυτό θα μας κάνει κυβέρνηση. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ πλέον είναι «εδώ κάτι αλλάζει». Αρχίζουμε και μιλάμε πάλι σε ανθρώπους που είχαν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο προνόμιο από αυτό, δεν υπάρχει κάτι πιο κολακευτικό, από το να έρχονται νέοι άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική και να λένε «εγώ εδώ θα επενδύσω».

Είναι στο δικό μας χέρι την επένδυση αυτή που κάνουν αυτά τα νέα παιδιά να την κεφαλαιοποιήσουμε, να τους δείξουμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε, να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε απλώς ένα κόμμα με νέο αρχηγό, αλλά έχουμε ιδέες οι οποίες μπορούν να ριζώσουν στην ελληνική κοινωνία και να αντιμετωπίσουν τις παθογένειες. Παθογένειες τις οποίες όλοι έχουμε υπηρετήσει μέχρι τώρα, τις οποίες όμως είναι ώρα να τις βάλουμε πίσω μας γιατί αλλιώς η χώρα δεν θα πάει μπροστά.

Αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα του οποίου φορέας είναι το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη».