Ο Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ακρίβεια και τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, έβαλλε ευθέως κατά του πρωθυπουργού και των πολιτικών που υπηρετεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ότι έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο διότι ευθύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό για το μέγεθος του προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα τα ελληνικά νοικοκυριά. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαγοράσει αυτόν τον θυμό. Αυτό δεν θα του βγει.

Έρχεται τώρα να προσβάλει μία ολόκληρη τάξη εργαζομένων, των μεσαίων και χαμηλότερων στρωμάτων, η οποία σου λέει «Κάτσε ρε φίλε, τόσα χρόνια υποτιμάς την εργασία μου. Τόσα χρόνια συμπιέζεις τον μισθό μου για να γίνουμε υποτίθεται, ανταγωνιστικοί και αντί να μου δίνεις τη δυνατότητα να πληρώσω εγώ το ρεύμα μου και ό,τι είναι αυτό το οποίο μου φέρνει ζωή, έρχεσαι τώρα και μου δίνεις επιδόματα λες και είναι ελεημοσύνη. Μα δεν ζητάω ελεημοσύνη, ζητάω να πληρωθώ την εργασία μου».

Αυτό ζητάει ο κόσμος και αυτό δείχνει την απόλυτη αποτυχία μιας οικονομικής πολιτικής που συμπίεσε το κόστος της εργασίας για να κάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική.

Σας το υπογράφω ως εργοδότης, ότι το κόστος εργασίας στην Ελλάδα δεν είναι το πρόβλημά μας. Το πρόβλημά μας είναι ότι λειτουργούμε σε μία χώρα η οποία δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει επιχειρηματικότητα και αυξάνει το κόστος της επιχειρηματικότητας με απίστευτη γραφειοκρατία, διαδικασίες, αδειοδοτήσεις, δικαιοσύνη που αργεί. Αυτά αυξάνουν το κόστος της ελληνικής επιχειρηματικότητας και επέμεναν τόσο καιρό – και αυτή η κυβέρνηση αλλά και η προηγούμενη – να συμπιέζουν το κόστος εργασίας. Δεν είναι εκεί το πρόβλημά μας.»

Ο Παύλος Γερουλάνος καυτηρίασε και τη φράση που χρησιμοποίησε πρόσφατα δημόσια ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας σε πολίτες «ΣΥΡΙΖΑ θα λέτε και θα κλαίτε»:

«Αυτό το έχει πει η κοινωνία για το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Τσίπρας το έκλεψε από εκεί. Δεν θα του βγει πολύ καλά διότι ο κ. Τσίπρας έχει υπηρετήσει τις πολιτικές που σήμερα επιταχύνει η ΝΔ. Σε σύγκριση με αυτό το οποίο έχει να πει το ΠΑΣΟΚ, τόσο για την ιστορία του αλλά και για τις προτάσεις του για το μέλλον πιστεύω ότι η δική μας η πρόταση είναι πολύ πιο μπροστά, πολύ πιο προοδευτική, μιλάει στους νέους πιο αποτελεσματικά και θα είναι αυτή η οποία θα ακουστεί περισσότερο στις εκλογές».

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video