-Για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα είναι Αξιωματική Αντιπολίτευση με βάση τις δημοσκοπήσεις, είναι γνωστό πως οι περισσότεροι ψηφοφόροι καταλήγουν στην απόφασή τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές. Το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας περί σταθερότητας, αφορά ελάχιστους πολίτες. Πίσω από αυτό, κρύβονται τα τεράστια κέρδη των εταιρειών καθώς και ένα κλειστό τραπεζικό σύστημα. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε προτάξει επανειλημμένα το θέμα της ακρίβειας, η οποία υποτίθεται ήταν εισαγόμενη αλλά με το που άλλαξε ο Υπουργός, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει μια ελληνική αισχροκέρδεια. Η πορεία που έχουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές, θα είναι πολύ πιο μεστή από αυτά που βλέπουμε τώρα, λόγω της εθνικής αλλά και της ευρωπαϊκής ατζέντας, στις οποίες κρίνονται πολλά κρίσιμα πράγματα.

-Το καθήκον μας τις επόμενες εβδομάδες, είναι να κινητοποιήσουμε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες. Η παρουσία των σοσιαλιστών στην Ευρώπη έχει ουσία, διότι αν αφήσουμε την Ευρώπη στον έλεγχο δεξιών κομμάτων, θα αποδυναμωθεί η βοήθεια των μικρών χωρών, όπως η Ελλάδα. Αν πετύχει το μήνυμα και η στρατηγική μας, τότε αυτά τα ποσοστά που βλέπουμε σήμερα στις δημοσκοπήσεις, δεν θα έχουν καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή να προωθήσουμε μια διαφορετική ατζέντα, διότι αυτά που θα κριθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο προσεχές χρονικό διάστημα, είναι πολύ σημαντικά: Θα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να λειτουργεί για τις μικρές χώρες; Για τους πολίτες οι οποίοι έχουν ανάγκη, θα ακούσουμε επιτέλους τις καινούργιες αναφορές που ζητάνε μια νέα Ευρώπη, πολύ πιο δυναμική, πολύ πιο ενωμένη, πολύ πιο έτοιμη να αντιμετωπίσει το μέλλον της; Ή θα γυρίσουμε πίσω σε μια δεξιά αντιμετώπιση της Ευρώπης;

– Αν λοιπόν θέλουμε μια Ευρώπη η οποία δουλεύει για μας, τότε πρέπει να στείλουμε προοδευτικά κόμματα. Πρέπει να πάει το ΠΑΣΟΚ και οι υποψήφιοι οι οποίοι πιστεύουν σε αυτό ακριβώς.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στο τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τους δημοσιογράφους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video