-Το αποτέλεσμα των κινήσεων του κου Μητσοτάκη, με την υποψηφιότητα του κου Μπελέρη στο ελληνικό ψηφοδέλτιο, είναι να μετατρέψει ένα αλβανοευρωπαϊκό ζήτημα σε αλβανοελληνικό. Η Ευρώπη δεν θέλει οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες, να φυλακίζουν ανθρώπους για πολιτικούς λόγους. Ο κος Ράμα έρχεται τώρα σε ρήξη με τον κο Μητσοτάκη, επειδή όμως ο ίδιος του άνοιξε την πόρτα. Και τώρα, είναι αργά για να ασκηθεί η διπλωματία ορθά.

-Αν κάποιος δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει το νόημα στα λόγια του κου Ράμα, τότε δεν ξέρει από διπλωματία.

-Tο ίδιο πρόβλημα προκύπτει τώρα και με τα Σκόπια. Αυτό το οποίο πάει να συμβεί, είναι αυτό το οποίο είχαμε αποφύγει τόσο καιρό. Η Ελλάδα είχε αποφύγει να γίνει αυτό το τόξο πάνω από τα βόρεια σύνορα της και αυτή τη στιγμή, βλέπουμε ο κος Μητσοτάκης να το ξαναδημιουργεί, παίρνοντας μονόπλευρες θέσεις. Η χώρα μας ευδοκιμεί όταν είναι γέφυρα, όταν μιλάει με όλους, ενώ «μαραζώνει» όταν είναι σύνορο. Ο κος Μητσοτάκης έχει κάνει την Ελλάδα σύνορο. Αντί να παίζουμε το ρόλο του διαμεσολαβητή στις διεθνείς διενέξεις, βάζουμε φραγμούς, με αποτέλεσμα να απομονωνόμαστε.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ANT1», στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video