Η Αθήνα είναι το πολιτικό, οικονομικό, πνευματικό αλλά και συναισθηματικό κέντρο βάρους της νεότερης Ελλάδας.

Η πόλη στην οποία ήρθαν Έλληνες από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και του κόσμου για να χτίσουν το νέο ελληνικό κράτος.

Εδώ φέραμε τα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Εδώ αποτυπώνονται στο μέγιστο βαθμό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η Αθήνα είναι το σημείο εκκίνησης για κάθε τι που μπορεί να μας βγάλει απ’ την κρίση, γιατί κάθε παρέμβαση που γίνεται εδώ διαχέεται σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πλούτος της πόλης μας είναι οι άνθρωποί της. Οι μισοί σχεδόν Έλληνες ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στην Αθήνα.

Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και να αναδείξουμε ό,τι έχει αξία. Μόνο έτσι θα ξανακάνουμε την Αθήνα βιώσιμη πόλη και πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Αλλά, για να το καταφέρουμε αυτό, πρώτα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τη νοοτροπία του κατακερματισμού και να θέσουμε κοινούς στόχους που θα υπηρετήσουμε όλοι μαζί.

Την Αθήνα δε θα την κερδίσουμε υπουργείο-υπουργείο.

Θα την ξανακερδίσουμε γειτονιά-γειτονιά.

Σκύβοντας πάνω από κάθε γειτονιά ξεχωριστά, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της και τα προβλήματά της, δίνοντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της και αναδεικνύοντας όλα όσα έχει να προσφέρει.

Δημιουργώντας μια συμμαχία ανθρώπων, φορέων της κοινωνίας των πολιτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και οργάνων της Πολιτείας που θα δώσει τη μάχη για μια καλύτερη Αθήνα.