Είναι ωραίο να ξεκινάς τη μέρα σου παρέα με ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό. Σήμερα το πρωί, στον κινηματογράφο Nirvana, στους Αμπελόκηπους, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με ανθρώπους του κινηματογράφου, ανταλλάσσοντας μέσα σε ένα ιδιαίτερα γόνιμο και δημιουργικό πλαίσιο ιδέες για την προώθηση και την εξωστρέφεια της ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης και δημιουργίας.
Μιλήσαμε για την Αθήνα και τον πολιτισμό της και όλοι συμφωνήσαμε πώς τα σινεμά αποτελούν σημαντικούς πολιτιστικούς πυρήνες, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην ποιοτική αναγέννηση της Αθήνας.
Στο πλαίσιο της εξυγίανσης της ελληνικής κινηματογραφικής δημιουργίας θεσμοθετήθηκε και το νομοσχέδιο για τον κινηματογράφο. Χρειαζόμασταν θεσμούς που να λειτουργούν και να λογοδοτούν. Και με αυτούς τους στόχους ξεκινήσαμε το νομοσχέδιο αυτό.
Αυτό που προσπαθήσαμε να πετύχουμε, ήταν να αφαιρέσουμε όλες τις παλιές αγκυλώσεις που υπήρχαν, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όλα εκείνα τα πράγματα που στερούσαν τον κινηματογράφο από τα κονδύλια, τα οποία κατά τα άλλα υποσχόμασταν. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε πια τη δυνατότητα τα κονδύλια, τα οποία εμείς ορίζουμε σαν πολιτεία για τον κινηματογράφο και παλιά διαχέονταν σε άλλες δραστηριότητες, να φτάνουν στην παραγωγή. Επίσης, με τα φορολογικά κίνητρα που έχουμε ήδη περάσει, κατορθώνουμε να βάζουμε τους ιδιώτες γερά στο παιχνίδι, ώστε επενδύουν με τη κι εκείνοι με τη σειρά τους στον ελληνικό κινηματογράφο.