Καλό μήνα σε όλες και σε όλους. Σήμερα το πρωί, μιλώντας στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη στην ΕΡΑ κι αργότερα στον Χρήστο Τσούτση στο Radio Prisma της Πρέβεζας, επανέλαβα την πρότασή μου για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων σε 4 θεματικά debates τα οποία θα διεξαχθούν σε 4 Περιφερειακές πρωτεύουσες.

Στόχος είναι να δείξουμε ότι ο χώρος μας έχει σαφείς και διακριτές θέσεις απέναντι στα άλλα κόμματα και κυρίως να υπογραμμίσουμε την ενότητα, ως παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά. Αυτή η παρακαταθήκη μάς δεσμεύει σε ένα διάλογο πολιτικό με σκληρές μεν αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές τις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κόμματα-τσιφλίκια και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής. Για να γίνει αυτό, οι θέσεις θα πρέπει να μετράνε και στις επιλογές των ψηφοφόρων.

Επιπλέον, προτείνω ηλεκτρονική ψηφοφορία -τουλάχιστον για τους αποδήμους- με ένα μητρώο το οποίο θα κλείσει σε ένα μήνα από τώρα. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι πιασάρικα θέματα, παρότι είναι. Το κόμμα πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία. Να γίνει πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο κι όχι να τον απωθεί. Να βλέπει ο καθένας ο οποίος συμμετέχει, πως η συμμετοχή του/της, φέρνει αποτελέσματα.