Πρόταση για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων σε 4 θεματικά debates που θα διεξαχθούν σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες έκανε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Η Φώφη Γεννηματά με την απώλειά της, μας αφήνει μια πολιτική παρακαταθήκη, αυτή της ενότητας, της προσπάθειάς της να κρατήσει τον χώρο ενωμένο, να κοιτάζει μπροστά. Γι’ αυτό, θα ήθελα να προτείνω και μέσα από την εκπομπή σας, να κάνουμε μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους μου σοβαρές συζητήσεις, όλοι μαζί, σε 4 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για να δείξουμε και ότι αυτός ο χώρος έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα αλλά και για να υπογραμμίσουμε την ενότητα την οποία συμβολίζει η Φώφη Γεννηματά».

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να βλέπουν τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής:

«Αυτή η παρακαταθήκη (σ.σ. της ενότητας), μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές μεν αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές στις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κόμματα-τσιφλίκια και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής. Για να γίνει αυτό, οι θέσεις θα πρέπει να μετράνε και στις επιλογές των ψηφοφόρων». 

Επιπλέον ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους αποδήμους:

«Προτείνω ηλεκτρονική ψηφοφορία, τουλάχιστον για τους αποδήμους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε έναν μήνα από τώρα. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι πιασάρικα θέματα, παρότι είναι. Το κόμμα πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία. Να γίνει πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο κι όχι να απωθεί. Να βλέπει ο καθένας που συμμετέχει, πώς η συμμετοχή του/της, φέρνει αποτελέσματα». 

#i_allagi_eisai_esy