Σαφείς οδηγίες για τη νέα εικόνα και το περιεχόμενο της ΕΡΤ εφεξής έδωσε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση που είχε στο Υπουργείο με το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ, ενόψει της αυριανής πρώτης συνεδρίασής του. Ο Υπουργός τόνισε ότι η ΕΡΤ οφείλει και θα λειτουργεί ως Δημόσια Τηλεόραση, σε όλα τα κεντρικά πεδία: διαφάνεια, έλεγχος, χρηστή διαχείριση, σεβασμός και λογοδοσία στον πολίτη, παραγόμενο προϊόν που θα προάγει τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την ενημέρωση και τον κοινωνικό διάλογο.

Η ΕΡΤ, για την οποία ο πολίτης συμβάλλει με την πληρωμή του ανταποδοτικού τέλους,  μπορεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιου οργανισμού, μέσω της αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών, βάζοντας ταυτόχρονα τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός καλείται να στηρίξει την προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση. Τα πρώτα δείγματα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση έδωσε ήδη  η υπηρεσιακή διοίκηση  εξοικονομώντας μέσα σε τέσσερις μήνες δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη του ΔΣ οφείλουν ως τα τέλη Μαΐου να έχουν εκπονήσει και παραδώσει στον Υπουργό μελέτες  για την στρατηγική, το πρόγραμμα, την οργάνωση τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού που θα ασχοληθεί με την αξιολόγηση και αξιοποίηση του προσωπικού. Ταυτόχρονα η ΕΡΤ οφείλει να καλύψει το ευρύτερο φάσμα επικοινωνίας, επεκτείνοντας την παρουσία της πέρα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, στα ψηφιακά μέσα, το διαδίκτυο, τα social media. Είναι σημαντικό όχι μόνο να κερδίσει το κοινό που της αξίζει, αλλά και να του μεταφέρει μια νέα αναβαθμισμένη μορφή τηλεθέασης, με τον τηλεθεατή-πολίτη συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή του τηλεοπτικού τοπίου που πρέπει να αποκτήσει η χώρα.