Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Παύλος Γερουλάνος ενημερώθηκε  σήμερα από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ) για τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με την εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), αναφορικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.

Ο Υπουργός τόνισε εξαρχής ότι πρέπει να υπάρχει διάθεση συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα, καθώς χωρίς τη συναίνεση των ΔΕΜΑ και ΟΕΜΑ δεν μπορούν να γίνουν οι Αγώνες. Σημείωσε ότι αναγνωρίζει την πίεση του χρόνου που υπάρχει, όμως το πλέον σημαντικό είναι η εφαρμογή του νέου εξορθολογισμένου προϋπολογισμού που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση και αυτό πρέπει να είναι απόλυτα κατανοητό από τη ΔΕΜΑ.

Ο κος Παύλος Γερουλάνος  τόνισε ότι είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στη ΔΕΜΑ για τους όρους υπό τους οποίους μπορούν να πραγματοποιηθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες στη χώρα μας το 2013, αναφερόμενος κυρίως στην ανάγκη προβολής της Θεσσαλίας και αξιοποίησης των Μεσογειακών εγκαταστάσεων μετά τη διενέργεια των αγώνων.

Επίσης, ζήτησε από την ΟΕΜΑ να ενημερώσει τη ΔΕΜΑ για τα στοιχεία που πρέπει να αλλάξουν στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι θα παρακολουθεί στενά αν θα συνεχισθούν οι πιέσεις από τη ΔΕΜΑ και ζήτησε να προχωρήσουν οι προσλήψεις για την άμεση στελέχωση της ΟΕΜΑ.