Με αντιπροσωπεία της επιτροπής τουρισμού του γερμανικού κοινοβουλίου συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός κ. Γιώργος Νικητιάδης. Στη συνάντηση, ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο τουρισμός ως ατμομηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της πρωτοκαθεδρίας της τουριστικής βιομηχανίας στην πορεία εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση. Μάλιστα επεσήμανε πως η επίσκεψη της γερμανικής επιτροπής γίνεται την περίοδο κατά την οποία τα πρώτα αισιόδοξα σημάδια έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Ο  Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, υπογράμμισε πως αυτό αποτελεί την ένδειξη ότι όταν η Ελλάδα επενδύσει στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή δυναμική.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε επίσης και στα προβλήματα που δημιουργεί στη δυνατότητα ανάπτυξης του ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα η συνθήκη Σένγκεν, εκφράζοντας το αίτημα της χώρας μας να βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις οι οποίες να συνεισφέρουν στην απελευθέρωση της δυναμικής του τουριστικού κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι Γερμανοί βουλευτές πρότειναν στην ελληνική πλευρά τη διοργάνωση μιας Συνόδου Κορυφής στο Βερολίνο με θέμα την τουριστική βιομηχανία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων κλάδων από τη Γερμανία και την Ελλάδα. Ο κ. Γερουλάνος καλωσόρισε την πρόταση της γερμανικής αντιπροσωπείας βλέποντας σε αυτήν την κίνηση μια ευκαιρία να αναδειχθεί τόσο το έργο της ελληνικής κυβέρνησης όσο και οι δυνατότητες που προσφέρονται από τον ελληνικό τουρισμό στους τομείς των επενδύσεων.

Η γερμανική επιτροπή για τον τουρισμό θα βρίσκεται εφ εξής σε στενή συνεργασία με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανταλλαγή πληροφοριών και προτάσεων που αφορούν στο γερμανικό τουριστικό κοινό, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του αλλά και τις ευκαιρίες που ανακύπτουν από τις ιδιαιτερότητες αυτές.