Είναι ένα Συνέδριο παρωδία, ένα συνέδριο ‘’ψεκάστε –σκουπίστε-τελειώσατε’’» και ο σκοπός του είναι ένας: Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο μέσα στο Συνέδριο. Αυτό στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία: ότι δεν είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ότι είμαστε ένα κόμμα που ακολουθεί αυταρχικές διαδικασίες, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα. Αυτό δεν αξίζει ούτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτε στο κόμμα προφανώς, αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία.

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που θα καταθέσουμε ψήφισμα, το οποίο λέει πως οι αποφάσεις αυτές που σχεδιάζονται να ληφθούν δεν πρέπει να παρθούν σε ένα συνέδριο με διορισμένους συνέδρους. Μόνο η βάση ή ένα δημοκρατικά εκλεγμένο συνέδριο νομιμοποιούνται να λάβουν αποφάσεις όπως η επιμήκυνση της θητείας του προέδρου. Εμείς ζητάμε στην αρχή του 2020 τη διεξαγωγή δημοκρατικού Συνεδρίου. Αυτό που αντιμετωπίζουμε παντού είναι πως ο κόσμος έχει απαξιώσει το Συνέδριο και τείνει να μην έρθει λέγοντας πως ‘’πάλι θα περάσετε ό, τι θέλετε εσείς’’, εμείς λέμε ‘’όχι έχεις φωνή’’, κανείς δεν πρέπει να σιγήσει και η στήριξη αυτού του ψηφίσματος είναι η αρχή»

Το ψήφισμα απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που νιώθουν ότι αυτός χώρος χρειάζεται ένα σοβαρό φορέα, ένα φορέα που να έχει όραμα για τη χώρα, που να μεταφράζεται σε θέσεις που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, με στρατηγική που θα βάλει αυτό το χώρο στην ηγεμονία της πολιτικής ζωής του τόπου που υπο-εκπροσωπείται αυτή τη στιγμή. Είναι ώρα να δώσουμε μια διαφορετική πρόταση, και αυτό δεν γίνεται απαξιώνοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Για να ψηφίσετε στείλτε στο dimokratia.pasok@gmail.com