-Στο ΠΑΣΟΚ γίνεται συνεχής πολιτική εργασία και τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετούν κατά καιρούς προτάσεις μας. Η Νέα Δημοκρατία αντί να αποκτήσει ένα αφήγημα, υιοθετεί τον μύθο πως τα βάζει με την ακρίβεια, κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει. Η ακρίβεια η οποία υπάρχει στα βασικά αγαθά είναι μεγαλύτερη από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κλείνει σχεδόν 18 μήνες. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που αυξήθηκε ο βασικός μισθός ενώ γίνονται κινήσεις μόνο για προεκλογικούς λόγους και όχι με τον πολίτη στο προσκήνιο.

Η οικονομία είναι το βασικό ζήτημα που θα μας απασχολήσει. Η οικονομία όπως την αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία, σημαίνει πως οι επιχειρηματίες θα λαμβάνουν τα μεγάλα πακέτα και έπειτα εμείς θα ελπίζουμε πως θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό. Είναι ένα μοντέλο που έχει αποτύχει εδώ και καιρό, ακόμα και όταν ήταν κλειστές οι οικονομίες και δεν μπορεί να πετύχει σε μια Ελλάδα, που πλέον όποιος πάρει αυτά τα χρήματα μπορεί να τα επενδύσει όπου θέλει. Αντίθετα, η χώρα χρειάζεται μια οικονομία, η οποία θα επενδύει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα διασφαλίζει ότι ο πλούτος θα παραμείνει στην Ελλάδα, για να δημιουργήσει ευρύτερο πλούτο και όχι για να φεύγει απευθείας στο εξωτερικό.
-Βλέπουμε μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να πείσει πως ενδιαφέρεται για το ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας. Αυτές είναι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και όταν η Νέα Δημοκρατία είχε την ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, δεν τις έκανε. Όταν οι τιμές ανεβαίνουν γρήγορα και πέφτουν αργά, σημαίνει πως δεν υπάρχουν σωστοί έλεγχοι στην αγορά. Πρόκειται για μια πραγματικότητα την οποία ζούμε εδώ και ενάμιση χρόνο και πιέζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά πακέτα, την πρώτη κατοικία και τις πτωχεύσεις, η Νέα Δημοκρατία έχει εμπιστευθεί ένα βαθύτατα άρρωστο τραπεζικό σύστημα. Το ΠΑΣΟΚ λέει πως αυτή δεν είναι λύση. Εάν θέλουμε πραγματικά να στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχείρηση, αυτό δεν μπορεί να γίνει λέγοντας «Βάζουμε αυτά τα λεφτά στο πλάι και εσείς πηγαίνετε στις τράπεζες να τα πάρετε», διότι οι τράπεζες θα δώσουν χρήματα μόνο σε όσες θεωρούν υγιείς εταιρείες και όχι σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Το ίδιο συμβαίνει με τις ενεργειακές κοινότητες. Η Νέα Δημοκρατία έβαλε τις ενεργειακές κοινότητες στο περιθώριο, ενώ είναι βασικός τρόπος εκδημοκρατισμού της ενέργειας. Αυτές είναι πολιτικές αποφάσεις με ουσία. Ουσία, η οποία πλήττει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

-Σε ό,τι αφορά την αστυνομία, χτίζεται ένα επικίνδυνο σκηνικό, καθώς από αυτά που συμβαίνουν αντιλαμβανόμαστε πως η Κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να θέσει σε κίνδυνο τα παιδιά που διαδηλώνουν, αλλά και τους αστυνομικούς, καθώς δεν υπάρχουν σωστές μεθοδεύσεις και σωστά εργαλεία. Εάν βρισκόμαστε σε μια τόσο έκρυθμη κατάσταση και οι αστυνομικοί παραπονιούνται ότι δεν έχουν ούτε την εκπαίδευση, αλλά ούτε και τα εργαλεία να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τότε όσο θα πιέζονται τα πράγματα, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υπάρξει μια «έκρηξη», η οποία θα κοστίσει κοινωνικά. Πρέπει να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να προχωρήσουμε σε εκλογές με νηφαλιότητα και να μη θρηνήσουμε θύματα ούτε από τη μια μεριά ούτε από την άλλη.

Παρακάτω θα βρείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στην ΕΡΤ1, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη:

https://www.youtube.com/watch?v=slA-9i7MUgM