ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τα μικρά κόμματα είναι όλα βαθύτατα συντηρητικά. Αν παρατηρήσετε η κοινή λογική από την Χρυσή Αυγή και τον Καμμένο μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ είναι πάμε πίσω εκεί που ήμασταν. Που δηλαδή; Εκεί που μας οδηγούσε στην χρεοκοπία. Μα είναι τώρα προοπτική για μια χώρα, να λέμε σήμερα ότι πρέπει να πάμε πίσω εκεί που καταρρακώσαμε την ελληνική οικονομία; Χρειάζονται προτάσεις για να φύγουμε μπροστά. Ο κ. Σαμαράς κάνει στροφή βαθειά συντηρητική και η μόνη κοινοβουλευτική δύναμη που βλέπω να φέρνει καινούργιες προτάσεις στο τραπέζι είναι το ΠΑΣΟΚ.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αν θεωρεί ο πολίτης ότι αυτά που έγιναν τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν γιατί εμείς ξυπνήσαμε μια μέρα και είπαμε ότι θέλουμε να κόψουμε μισθούς και συντάξεις τότε καταλαβαίνω απολύτως την οργή του. Αν όμως μπορεί να καταλάβει ότι φτάσαμε σε ένα σημείο που αν δεν λαμβάναμε αυτά τα μέτρα δεν θα μπορούσαμε να πληρώσουμε καθόλου μισθούς και συντάξεις και την άλλη μέρα θα κατέρρεε η ελληνική οικονομία σε βάρος της μεσαίας τάξης τότε αντιλαμβάνεται ότι  σε μας έπεσε ο κλήρος να πάρουμε τα δύσκολα μέτρα που έπρεπε. Βεβαίως κάναμε λάθη. Το πιο σημαντικό ήταν ότι την ώρα της κρίσης αντί να βάλουμε τον έναν Έλληνα απέναντι στον άλλο έπρεπε να κινητοποιήσουμε την ελληνική κοινωνία γύρω από κοινούς στόχους. Δεν το κάναμε, και το αποτέλεσμα ήταν ο ιδιωτικός υπάλληλος να είναι απέναντι στον δημόσιο, ο άνεργος απέναντι στον συνδικαλιστή, ο εργοδότης απέναντι στον εργαζόμενο, αυτό ήταν το μεγαλύτερο μας λάθος.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Πιστεύω πραγματικά ότι η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει σκοτώσει την πολιτική. Έχουμε μια γραφειοκρατία με κακές δομές που παράγει τελείως διαφορετικό αποτέλεσμα από την πρόθεση σου. Αν δεν βάλουμε δομές πολύ συγκεκριμένες τις οποίες μπορεί να παρακολουθήσει ο πολίτης από την αρχή ως το τέλος και να βλέπει πως μια πολιτική πρόταση υλοποιείται τότε πάντα θα χρησιμοποιούμε ως άλλοθι την γραφειοκρατία και ο πολίτης δεν θα βλέπει το αποτέλεσμα που πρέπει.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓΑ

Εγώ έχω ακούσει αρκετά παράπονα για τις περικοπές των οικονομικών αλλά πρέπει να θυμόμαστε κάποια πράγματα. Ότι η χώρα περνά μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή και πρέπει να κάνουμε οικονομία. Έχουμε αναγνωρίσει ότι οι απαιτήσεις για περικοπές ήταν πολύ απότομες και γι αυτό έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια την οποία γνωρίζει ο κ. Σεβαστής και οι άλλοι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών να βρίσκουμε άλλα χρήματα όπως πχ από τον ΟΠΑΠ που έδωσε πέντε εκατομμύρια για την ολυμπιακή προετοιμασία. Σίγουρα είναι κακές οι συνθήκες αλλά σίγουρα τα χρήματα που δίνουμε είναι αρκετά σημαντικά. Για να υπάρξει ένα κολυμβητήριο ώστε να μπορούν να προπονηθούν οι άνθρωποι του υγρού στίβου χρειάζεται 1 εκατομμύριο το χρόνο μόνο για να το κρατήσουμε ζεστό. Αυτά είναι χρήματα που δίνει η Πολιτεία ανά την Ελλάδα. Δίνει επίσης επιχορηγήσεις στις ομοσπονδίες, δίνει αρκετά χρήματα και πρέπει ι ομοσπονδίες να προσαρμοστούν ώστε να μπορούν να βγαίνουν με τα λιγότερα χρήματα που έχουν στη διάθεση τους αλλά μέχρι να γίνει αυτό εμείς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις ομοσπονδίες με τον ΟΠΑΠ ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν με τις δυσκολίες που υπάρχουν. Αλλά με στεναχωρεί όταν ακούω κολυμβητές  ή αθλητές μας να λένε δεν στηρίχθηκα από την Πολιτεία διότι τα χρήματα που δίνει η Πολιτεία είναι πάρα πολλά. Υπάρχει και πάρα πολύς κόσμος που αντιδρά άσχημα όταν μειώνονται μισθοί και συντάξεις γιατί δίνετε λένε λεφτά στο πόλο ή στα θέατρα. Δεν είναι σωστό αυτό, πρέπει να δίνουμε χρήματα και στο θέατρο και στον αθλητισμό αλλά βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει μια μείωση των κονδυλίων για να βγει ο προϋπολογισμός.

 

ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΠΑΠ

Είμαι εναντίον της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Καταλαβαίνω ότι έπρεπε να μπει ο ΟΠΑΠ μέσα στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων με τη λογική ότι η Ελλάδα έπρεπε να αυξήσει την αξιοπιστία της. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι το κομμάτι του ΟΠΑΠ που παραμένει κρατικό έχει πολλά να προσφέρει στο κράτος. Αν μπορούσαμε να κρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του θα ήταν καλό και για τον ΟΠΑΠ και για το κράτος. Έχει πολλά περισσότερα να κερδίσει το κράτος μακροπρόθεσμα ως κύριος μέτοχος του ΟΠΑΠ. Προφανώς δεν έχουμε πολλές επιλογές αλλά εγώ θα έδινα τη μάχη μέχρι το τέλος. Δυστυχώς ο ΟΠΑΠ είναι η πιο εύκολη μετοχή να πουληθεί.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Σίγουρα είναι από τις πιο δύσκολες περιφέρειες για να πολιτευθεί κανείς κυρίως λόγω της υψηλής ποιότητας πολιτικού προσωπικού που κατεβαίνει στην περιφέρεια αυτή. Αυτό όμως που πιστεύω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ εμένα μου έδωσε μια ευκαιρία να ηγηθώ ενός υπουργείου δύο χρόνια μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας και τώρα είναι η ώρα να κατέβω και να διεκδικήσω ψήφο. Ζητώ να κριθώ για το έργο που έγινε στο υπουργείο εδώ και δυο χρόνια αλλά και γιʼ αυτό που προτείνω για την επόμενη μέρα.