Η προσέγγιση Ισραήλ Ελλάδος και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ελλάδα (αύξηση 57% το 2010) επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά, με αφορμή την επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Τουρισμού  Stas Misezhnikov στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και σε συνέχεια των συνομιλιών που είχαν οι δυο Υπουργοί στο Τελ Αβίβ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ισραηλινός υπουργός συνοδευόταν από κορυφαίους tour operators και τουριστικούς παράγοντες του Ισραήλ οπότε υπήρχε η ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων και διερεύνησης των δυνατοτήτων για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών των δυο χωρών για την προώθηση του τουρισμού.

Ιδιαίτερα, η ενίσχυση των απευθείας πτήσεων μεταξύ Τελ Αβίβ και Θεσσαλονίκης και η προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με το ενδιαφέρον των ελλήνων επισκεπτών να εστιάζεται στα Ιεροσόλυμα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τόσο οι δυο υπουργοί, όσο και ο δήμαρχος της πόλης χαιρέτισαν τη νέα εποχή που διανύουν οι σχέσεις των δυο χωρών με τον τουρισμό να αποτελεί το πρώτο πεδίο ανάπτυξης αυτής της σχέσης και δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κινήσεις.

Η επίσκεψη του Ισραηλινού Υπουργού Τουρισμού και της αποστολής του στη Θεσσαλονίκη συνδέεται με το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει το Ισραήλ για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών που φιλοξενεί φέτος τους πολιτισμούς της Μέσης Ανατολής με το Ισραήλ να έχει ξεχωριστό ρόλο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Stas Misezhnikov συνοδευόμενος από τον Παύλο Γερουλάνο παρακολούθησαν συναυλία από τον Κύκλο Μουσικής Δωματίου για το Σταυροδρόμι με αφιέρωμα στους Συνθέτες της Μέσης Ανατολής.

Την Κυριακή ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ επισκέφτηκε την Αθήνα όπου ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Η περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών δεσμών των δυο χωρών θεωρείται δεδομένη μετά και την περσινή χρονιά όπου οι αφίξεις ισραηλινών στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 57% σε σχέση με το 2009. Επίσης, τον Ιανουάριο του 2011  σημειώθηκε  μέση  αύξηση  18 %  και  τον  Φεβρουάριο 33%.

Επιπλέον, σημαντικές είναι οι ευκαιρίες στον τομέα της κρουαζιέρας η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική ενίσχυση, ενώ το 2010 επέλεξαν αυτό τον τρόπο για να επισκεφτούν την Ελλάδα 50.000  επισκέπτες  από  το  Ισραήλ.

Όσον αφορά στις πτήσεις, από τις 15 Μαρτίου η Flying Carpet πραγματοποιεί απευθείας  πτήσεις  προς  την  Θεσσαλονίκη  οι οποίες θα αυξηθούν από το Εβραϊκό    Πάσχα. Επίσης  από  το  Πάσχα  ξεκινούν  οι  πτήσεις  προς  την  Ρόδο  και  την  Κρήτη  και  από  τον  Ιούνιο  προς  Κω , Σαντορίνη, Κέρκυρα , Μύκονο  και  πολύ  πιθανόν  και  Σκιάθο.