Για την Αθήνα

“Στην προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο των Αθηναίων κερδίσαμε το στοίχημα του πολιτικού πολιτισμού και αφήσαμε κάτι που είναι παρακαταθήκη για την Αθήνα. Γιατί η Αθήνα είναι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας και οφείλει να δίνει ένα παράδειγμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Και νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε αν πάμε, όπως είχαμε πει πριν από τις εκλογές, σε μια μορφή συνεργασίας μεταξύ μας και όχι συναλλαγής, που είναι ένα κίνδυνος πάντα με την απλή αναλογική”.

Για τις εθνικές εκλογές

“Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ μεγάλη για να θέλουμε να την περιορίσουμε σε πρόσωπα. Τα πρόσωπα είναι δευτερεύοντα όταν υπάρχει ένα πολιτικό διακύβευμα που έχει αξία. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι για το ποια θα είναι η κεντροαριστερά του μέλλοντος, ποιο θα είναι το στίγμα της και το μήνυμά της για το μέλλον του τόπου. Σήμερα είδαμε, στις αυτοδιοικητικές αλλά και στις ευρωεκλογές, μια επέλαση των συντηρητικών δυνάμεων που έχουν αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον την πρωτοκαθεδρία των κινήσεων. Σε αυτό ποιος απαντά και πώς; Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε από τώρα και να δουλεύουμε από τώρα για τον χώρο μας και το πώς αυτός θα μπορέσει να δώσει ένα καινούριο όραμα για την Ελλάδα. Και αυτό είναι η πρώτη μας προτεραιότητα”.

Για τα πρόσωπα

“Πρέπει να συζητάμε για τα πραγματικά θέματα που καίνε την κοινωνία και όχι για τα θέματα που καίνε μερικούς από εμάς μέσα σε κάποιους πολιτικούς χώρους. Στον Δήμο Αθηναίων τι κάναμε; Πήραμε τη μεγάλη ιδέα, Δημοκρατία, Δημιουργία, Ασφάλεια, την κάναμε πρακτική λύση και μετά την πήγαμε στον δρόμο. Αυτό πρέπει να γίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Και όποιος είναι έτοιμος να υπηρετήσει κάτι τέτοιο για μένα είναι ευπρόσδεκτος. Δεν πιστεύω ότι οι ρήξεις πρέπει να γίνονται σε προσωπικό επίπεδο. Εφόσον υπάρχουν στελέχη μας που μπορούν να πάρουν τις μεγάλες ιδέες, να τις κάνουν πρακτικές λύσεις για την καθημερινότητά μας, να τις πάνε στον δρόμο και να παλέψουν γι’ αυτές, για μένα αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι. Εφόσον βέβαια πάντα συνάδει το αξιακό πλαίσιο το δικό τους με το αξιακό πλαίσιο ενός πολιτικού χώρου όπως είναι το ΚΙΝΑΛ, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ”.

Μπορείτε να ακούσετε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στη Νόνη Καραγιάννη.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bh9mofdDnbE&t=3s