Αθήνα, 19 Ιουνίου 2019

 

ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ – Επόμενα βήματα

Όπως κατ’ επανάληψη είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, η παράταξη ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ θα σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων που δημιουργεί η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι σημαίνει αυτό; Από τη μία ότι ο Δήμος πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσει. Από την άλλη ότι διατηρούμε την πολιτική μας αυτονομία ως παράταξη και λειτουργούμε στη βάση αρχών και αξιών, διασφαλίζοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας πώς ο Δήμος θα λειτουργεί πάντα προς όφελος των Αθηναίων.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σαφέστατα διατυπωμένη και την προεκλογική περίοδο: Ναι στη συνεργασία προς όφελος των Αθηναίων, όχι στην συναλλαγή για τις καρέκλες.

Ως εκ τούτου:

1. Η παράταξη θα καλύψει όσες θέσεις προβλέπονται θεσμικά στα όργανα του Δήμου και των νομικών του προσώπων.

2. Η παράταξη θα στηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο κάθε απόφαση που λαμβάνεται με γνώμονα το καλό της πόλης. Στόχος μας μάλιστα είναι η συστηματική υποβολή προτάσεων με δική μας πρωτοβουλία για την προώθηση της προγραμματικής ατζέντας που καταθέσαμε προεκλογικά και περιελάμβανε θέματα όπως τα Συμβούλια Γειτονιάς, τις Υιοθεσίες Δημοσίων Χώρων, την ανάδειξη της Ακαδημίας Πλάτωνος, την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από εμπόδια και τη δημιουργία 10.000 θέσεων παρκαρίσματος για δίτροχα, τις ενεργειακές κοινότητες κ.α.

3. Η παράταξη θα διατηρήσει στο ακέραιο την πολιτική της αυτονομία και το δικαίωμά μας να κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση σε οτιδήποτε δεν πιστεύουμε ότι υπηρετεί τους Αθηναίους. Ως εκ τούτου, απόφασή μας είναι να μην ζητήσουμε ή να αποδεχτούμε αντιδημαρχίες.

Σημειωτέον ότι όπως ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει μετά την 1η Σεπτεμβρίου έτσι πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του μέχρι και τότε, μέσα στο πλαίσιο που ορίζεται σαφώς από την ισχύουσα νομοθεσία. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο και στη δημοτική αρχή ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Αθηναίων και σε αυτή την μεταβατική περίοδο. Κλιμάκιο στελεχών του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ θα βρεθεί τις επόμενες μέρες σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Επιπλέον:

1. Για την πληρέστερη προετοιμασία μας ενόψει της λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής από 1ηΣεπτεμβρίου, η παράταξη θα θέσει σε λειτουργία θεματικούς τομείς πολιτικής στους οποίους θα αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη που πλαισίωσαν τα ψηφοδέλτιά μας, εκλεγμένα και μη, αλλά και οι εθελοντές, ανάλογα με τις γνώσεις τους και τα ενδιαφέροντα τους.

2. Ταυτόχρονα, το σύνολο των στελεχών μας θα αξιοποιηθεί σε οιονεί Συμβούλια Γειτονιάς που θα επιχειρήσει να λειτουργήσει η παράταξη μας, ώστε να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή η εξέλιξη των παρεμβάσεων του Δήμου σε κάθε γειτονιά και να ασκείται πίεση για την επίλυση προβλημάτων που χρονίζουν – στο πνεύμα ακριβώς των όσων είχαμε προτείνει προεκλογικά.

Τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί σχέδιο καταστατικού λειτουργίας της παράταξης το οποίο μετά από διαβούλευση θα αποτελέσει την οργανωτική μας πυξίδα. Στόχος να κάνουμε την παράταξή μας πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας που θα αξιοποιεί κάθε μέλος της. Μέχρι να τεθούν σε λειτουργία τα καταστατικά όργανα, επιτελικό ρόλο στις εργασίες της παράταξης θα ασκήσει Επιτροπή αποτελούμενη από τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης καθώς και τους εκλεγμένους συμβούλους σε επίπεδο δημοτικών κοινοτήτων.