Την πεποίθηση πως ο τουρισμός μπορεί να ηγηθεί της εξόδου από την κρίση εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος  κατά την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε  στην  Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης παρουσία των διευθυντών Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και Γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού.

Επεσήμανε πως είναι καινοτομία ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται μια τέτοια συνάντηση καθώς έως πρόσφατα δεν υπήρχε η νοοτροπία της συνεργασίας «δεν μιλούσαμε καν με τον διπλανό μας». Τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια Συμμαχία, μια μεγάλη ομάδα που θα εργαστεί με κοινό στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας μας και ότι για να γίνει αυτό πρέπει να ενεργοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που ως τώρα έμενε αναξιοποίητο.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επεσήμανε ότι ταυτότητα δεν σημαίνει brand ούτε branding, ενώ αναφερόμενος στο τουριστικό μοντέλο που εφαρμοζόταν έως πρόσφατα τόνισε ότι αυτό έχει παρέλθει οριστικά, παρουσιάζοντας στη συνέχεια την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων.

Ο κος Παύλος Γερουλάνος, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη της στοχευμένης προβολής, της σωστής αξιοποίησης της περιουσίας αλλά και της βελτίωσης της ποιότητας μιλώντας για την ανάγκη τα κριτήρια που θέτουμε να είναι απολύτως αξιόπιστα από τη στιγμή που μέσω του διαδικτύου ο καθένας μπορεί να ελέγξει και να εκφράσει άποψη.

Ακολουθεί η παρουσίαση που έδειξε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στους επικεφαλής των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και των Γραφείων ΕΟΤ.

Παρουσίαση τουρισμού