“Αυτό που μου ζήτησαν οι Αθηναίοι είναι να παλέψω στον Δήμο των Αθηναίων. Έχω δεσμευτεί απέναντί τους και αυτό θα κάνω. Με την προεκλογική εκστρατεία που κάναμε δείξαμε έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτό το κλίμα πρέπει τώρα πλέον να φέρουμε και στον Δήμο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια σοβαρή συνεργασία”.

“Ο κ. Τσίπρας δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά αλλά επίσης δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άνοιγμα που έλεγε πως ήθελε για την κεντροαριστερά. Και δεν τα κατάφερε γιατί ακολούθησε μια φόρμουλα εντελώς παρωχημένη. Πίστευε ότι με δύο στελέχη εδώ και δύο στελέχη εκεί μπορείς να φτιάξεις μια νέα κεντροαριστερά. Δεν γίνεται έτσι η δουλειά. Πάνω από όλα χρειάζονται θέσεις. Την επόμενη μέρα το πρωί, ο χώρος στον οποίο ανήκω θα κληθεί να δημιουργήσει ένα καινούριο πλαίσιο για το μέλλον της Ελλάδας και μάλιστα σε πολύ αντίξοες συνθήκες γιατί βλέπουμε να έρχεται με μία δυναμική η ΝΔ και η δεξιά γενικότερα. Θα κληθούμε να κάνουμε ένα δύσκολο έργο και σε αυτό το έργο θέλω να είμαι παρών γιατί πιστεύω ότι μπορούμε να βάλουμε τις βάσεις για μια νέα κεντροαριστερά. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε για να υπάρχει μια σωστή ισορροπία στην πολιτική ζωή του τόπου και να πορευόμαστε μπροστά και με μια σωστή κυβέρνηση και με μια σωστή αντιπολίτευση”.

“Το πρώτο που υπολειτουργεί στη χώρα μας είναι η δημοκρατία. Το δεύτερο που δεν λειτουργεί σωστά είναι η δυνατότητα του Έλληνα να δημιουργεί, το γνωρίζουμε όσοι ασχολούμαστε με τον ιδιωτικό τομέα. Και το τρίτο είναι η ασφάλεια. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει, δεν νιώθει κανείς ίσος πολίτης απέναντι στον νόμο και στο κράτος και αυτό δημιουργεί πηγή ανασφάλειας. Ο κ. Τσίπρας είχε μια μοναδική ευκαιρία να τα διορθώσει όλα αυτά και αντί για αυτό, τα χειροτέρεψε. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο, Δημοκρατία-Δημιουργία-Ασφάλεια πρέπει να χτίσουμε την κεντροαριστερά του μέλλοντος. Σε αυτήν τη  μάχη δεν περισσεύει κανείς, πρέπει να ριχτούμε όλοι στη μάχη, όσοι έχουμε άποψη, και να φτιάξουμε αυτόν τον χώρο από την αρχή”.

“Η Διαύγεια, ο τότε νόμος Πεπονή ή το ΑΣΕΠ είναι δομές που εμείς φέραμε και βάζουν τους κανόνες απέναντι στους οποίους είμαστε όλοι ίσοι. Και εκεί δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βάλει το παιδί του σε “θέση”. Γι’ αυτό μιλάω για δημοκρατία, γι’ αυτό μιλάω για ισότητα. Αυτά σαπίζουν σήμερα με τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος και σε ένα σάπιο κράτος η απαίτηση του πολίτη απέναντί σου είναι “εφόσον μπορείτε να βολεύετε τον κόσμο βολέψτε και το παιδί μου”.

“Στις εθνικές εκλογές ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες απέχει. Είτε γιατί έχουν φύγει στο εξωτερικό, είτε επειδή είναι εδώ και έχουν απογοητευτεί. Σε αυτόν τον κόσμο θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε. Αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να τον χάσουμε, ούτε προς τα άκρα ούτε προς τον καναπέ”.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Παύλου Γερουλάνου στον Alpha 98,9 fm.