-Πιστεύω ότι το πρόβλημα που έχει η χώρα είναι μεγάλο και βασικό στοιχείο είναι ότι σ’ αυτές τις εκλογές η συμμετοχή θα είναι μικρότερη.
Ο κόσμος γυρνά την πλάτη στην πολιτική επειδή βλέπει πως στη συζήτηση δεν είναι η καθημερινότητά του, αλλά είναι οι υποκλοπές, τα σκάνδαλα κ.ο.κ.
Το σημαντικό για εμένα, είναι η παρουσία προγραμμάτων πάνω στα οποία μπορεί να βασιστεί η οποιαδήποτε συνεργασία της επόμενης μέρας.
Οι πολίτες περιμένουν να δουν λύσεις στα προβλήματά τους. Σαφέστατα, οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη. Όμως η βοήθεια που αυτή τη στιγμή χρειάζονται, έρχεται κατά κύριο λόγο διότι η Κυβέρνηση άργησε πάρα πολύ να πάρει μέτρα.

-Μία Κυβέρνηση δεν πρέπει να κρίνεται μόνο από αυτά που κάνει. Πρέπει να κρίνεται και από τον χρόνο που έχασε για την αντιμετώπιση της κρίσης, γεγονός που έφερε τα ελληνικά νοικοκυριά σε απόγνωση.
Η ακρίβεια ξεκίνησε πριν από 14 μήνες ουσιαστικά, ενώ η Κυβέρνηση άρχισε να συζητά μέτρα μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έχασε 8 μήνες που θα έπρεπε να έχει ενεργήσει. Μιλάει μετά από 1 χρόνο για ελέγχους στην αγορά. Η πραγματικότητα είναι ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει, με τα νοικοκυριά να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα πέρα άλλο από το να δίνει pass.

-Το γενικότερο κλίμα είναι αυτό που πρέπει να μας απασχολήσει. Πριν από 10 χρόνια ψήφιζαν στην Ελλάδα 7,5 εκ. άνθρωποι, σήμερα ψηφίζουν 5,5 εκ. Αυτό σημαίνει ότι 2 εκατομμύρια πολίτες έφυγαν από τις κάλπες σε μία εποχή με τρομερή ένταση και αντιπαράθεση, με πολιτική ουσία κατά εμάς και προφανώς όχι για τον κόσμο. Αυτή η αποχώρηση θα συνεχιστεί και τέτοιου είδους φαινόμενα όπως, Καϊλή, Πάτσης και υποκλοπές, συμβάλλουν ώστε να αισθάνεται ο κόσμος ότι οι πολιτικοί απορροφούνται από τους εαυτούς τους, αντί να ασχολούνται με την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό ενέχει ένα μεγάλο κίνδυνο, όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη Δημοκρατία γενικότερα.

-Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε δύσκολη θέση διότι ξέρει ότι δύσκολα θα πάρει την αυτοδυναμία. Με τα τεχνάσματα που βρίσκει για να προσπαθήσει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, κάνει ζημιά στην πολιτική σκηνή διότι αντί να συζητάμε για τα θέματα που αφορούν τον πολίτη, συζητάμε για το πώς θα μοιράσουμε καρέκλες. Εμάς αυτό δε μας απασχολεί και σας λέω πως ο κόσμος δε νοιάζεται γι’ αυτό.
Αντί να συζητάμε για τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη.
Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι οι αγωνίες του κόσμου. Είναι η ακρίβεια για την οποία η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη. Είναι οι υποκλοπές για τις οποίες η ΝΔ έχει την αποκλειστική ευθύνη. Είναι τα σκάνδαλα για τα οποία έχουν όλα τα κόμματα μερίδιο ευθύνης και είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε να ντρέπονται καθώς, όπως φαίνεται, «κόμμα αγίων» δεν υπάρχει.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Οι Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη:

https://www.youtube.com/watch?v=wCjwTXZ7Ixg