Η κεντροαριστερά βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη ευκαιρία. Να ορθώσει το ανάστημά της και να ξαναπολιτικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας. Ένα χρόνο μετά την εκλογή νέου αρχηγού, το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει ως πολιτική επιλογή. Όπου και αν βρεθώ, στις γειτονιές της Αθήνας όπου πολιτεύομαι, στα καφενεία, στις λαϊκές, στον δρόμο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όλοι θέλουν να μάθουν για το σχέδιό μας για τη χώρα. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται ακόμη για τον χώρο και θέλει να ακούσει τις επιλογές που θα του δώσουν αυτό που χρειάζεται για να πάει μπροστά. Ένα κόμμα το οποίο πιστεύει βαθιά στις δυνατότητες της Ελληνίδας και του Έλληνα και στην ικανότητά τους στη δημιουργία πλούτου που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διανύει τους τελευταίους μήνες της θητείας της. Μία θητεία κατά την οποία επικεντρώθηκε στις μεγαλεπήβολες δήθεν επενδύσεις, εξυπηρετώντας συμφέροντα ξένων και -φιλικά προσκείμενων- ελληνικών επιχειρήσεων. Άφησε πίσω τις βασικές δομές του κράτους που είναι απαραίτητες για όλους τους Έλληνες. Η υγεία, η παιδεία και το κοινωνικό κράτος, με τα πρόσφατα νομοσχέδια που έφερε η Κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή φυτοζωούν. Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η κοινωνική πολιτική γίνεται με επιδόματα. Πιστεύει πως με τα διάφορα «pass» που ανακυκλώνουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ή με καλάθια προσφορών των σούπερ μάρκετ, δείχνει το κοινωνικό της προφίλ. Δεν είναι έτσι. Ίσα ίσα που αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς προσβάλει τους πολίτες.

Αναπτυξιακή και κοινωνική πολιτική είναι το να κρατάς ασφαλή τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, με τρόπο τέτοιον, ώστε να είναι ικανοί να δημιουργήσουν. Είναι το να δώσεις την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να παράξουν πλούτο που θα μείνει και θα μοιραστεί δίκαια μέσα σε αυτές. Είναι να βάλεις στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής πρότασής σου τη μικρομεσαία επιχείρηση. Την ραχοκοκαλιά, όπως λένε όλοι, της ελληνικής οικονομίας που η συντήρηση πάντα ήθελε να σπάσει. Δε γίνεται να συνεχίσουμε με το λεγόμενο «big business» σε προτεραιότητα. Κλασική πολιτική της συντήρησης.

Το μόνο που τους απασχολεί, είναι οι δικοί τους άνθρωποι να γίνονται πλουσιότεροι χωρίς να ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα του Έλληνα. Ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στα χέρια του, πράγμα επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Και με τη λογική ενός λογιστή παρουσιάζει νούμερα, αριθμούς, για τα οποία πανηγυρίζει ως δήθεν επιτυχίες του. Επίκαιρη η φράση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Όταν ευημερούν οι αριθμοί, δυστυχούν οι άνθρωποι». Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει τη σύνδεσή της με την κοινωνία. Τα πράγματα σε καμία περίπτωση δε βελτιώνονται όταν παραμένουν στάσιμα.

Δύο εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες έφυγαν από τις κάλπες από το 2009 μέχρι σήμερα. Πολλοί από αυτούς ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Έχουμε την ευκαιρία σήμερα, ως δημοκρατικός χώρος, να μιλήσουμε ξανά σε αυτούς τους πολίτες. Να αγγίξουμε και πάλι τις καρδιές αυτών, αλλά και όλων των Ελλήνων. Πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της χώρας, νοιάζονται για την πολιτική ζωή του τόπου, έχουν όμως απογοητευτεί από ένα πολιτικό σύστημα όπου κυριαρχεί η έννοια του απολιτίκ.

Ο κ. Μητσοτάκης, εκπροσωπεί το σύστημα του «καλύτερου διαχειριστή». Αν συνεχίσουμε να τον αφήνουμε να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, θα έχει πάντα το αβαντάζ.
Το ΠΑΣΟΚ και η κεντροαριστερά πάντα ένιωθε καλύτερα τον παλμό της κοινωνίας, έχει εμπειρία στη διακυβέρνηση της χώρας και έτσι μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Γνωρίζει τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και πώς να τις διορθώσει. Ο πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, προσελκύοντας ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες να ασχοληθούν με την πολιτική και το κόμμα, θέτει ζητήματα που πραγματικά αφορούν τους πολίτες. Με καθαρές πολιτικές, λοιπόν, και με ρεαλιστικές προτάσεις το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο ρυθμιστής της επόμενης μέρας και η Σοσιαλδημοκρατία νικητής των επόμενων εκλογών.

Πηγή: https://www.paron.gr/2022/12/19/paylos-geroylanos-sto-quot-p-quot-to-pasok-me-ti-mikromesaia-epicheirisi-i-nd-me-ta-megala-symferonta/