Κοινή επίσκεψη στην τουριστική έκθεση ΙΜΤΜ πραγματοποίησαν σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Η προβολή της μοναδικότητας της Θεσσαλονίκης ως προορισμού αναδείχθηκε και τη δεύτερη μέρα της έκθεσης, με αιχμή το Σταυροδρόμι Πολιτισμών.

Κατά τις συναντήσεις του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με tour operators, εταιρείες αερογραμμών και κρουαζιέρας διερευνήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της επισκεψιμότητας ισραηλινών στην περιοχή, μέσω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, άφιξης κρουαζιερόπλοιων και διοργάνωσης ειδικών προγραμμάτων. Ειδικότερα όσον αφορά τις εξελίξεις που δρομολογεί στο χώρο της κρουαζιέρας η άρση του καμποτάζ, συζητήθηκε η δυνατότητα αύξησης των στάσεων που κάνουν τα ισραηλινά κρουαζιερόπλοια και στα λιμάνια του Βόλου, της Ρόδου κλπ.

Στη συνέχεια ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μετέβη στα Ιεροσόλυμα όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας Ισραήλ και την ενίσχυση του τουριστικού ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τη χώρα μας.  Ειδική αναφορά έγινε και στη δυνατότητα να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα από την Ελλάδα προς το Πανάγιο Τάφο στο πλαίσιο του προσκηνηματικού τουρισμού.